Al Jazeera'den skandal haber: Amerikan varlığı bizi Türkiye'den koruyor

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu Münbiç ve Fırat'ın doğusuna operasyon gündemdeyken algı operasyonu yaparak skandala imza attı.

Al Jazeera'den skandal haber: Amerikan varlığı bizi Türkiye'den koruyor
07 Ocak 2019 - 07:56 - Güncelleme: 07 Ocak 2019 - 20:36
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 14 Aralık 2018'de yaptığı telefon görüşmesi sonrasında Suriye'den "tam ve hızlı" çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çekilme işleminin "yavaşça" gerçekleşeceğini açıklamıştı.

ABD'nin bölgeden çekilmesi ve Türkiye'nin operasyon başlatmak için gün sayması gündemdeki en sıcak başlık. Hem Münbiç hemde Fırat'ın doğusuna askeri sevkiyatları hızlandıran Türkiye, Rusya ile yapılan görüşmede kararlılığını bir kez de Ruslara gösterdi.

Türkiye'nin operasyon başlatacak olması terör örgütü PKK/YPG'yi korkutmuş durumda. Ne yapacağını bilemeyen örgüt kendisine sahip çıkacak yeni bir ülke arıyor. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken, Katar merkezli Al Jazeeratelevizyonu zamanlaması dikkat çeken ve terör ağzıyla yapılmış bir habere imza attı. Münbiç'teki 4 çocuğu olan bir baba ile röportaj yapan kanal "Size Amerikalılar ile ne kadar güvende hissettiğimizi söyleyemem. Ancak Amerikan varlığı bizi hem Suriye hükümetinden hem de Türkiye'den koruyor" diyerek kara propaganda yapmaya çalıştı. Halbuki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında sivil halkın burnunun dahi kanamaması için TSK'nın ne kadar titiz davrandığını tüm dünya görmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum