Alper Taş'ı hedef alan MHP'li Cemal Enginyurt'un arşivi başını yakacak

MHP'nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt son dönemde yaptığı çıkışlarla sık sık gündeme geliyor...

Alper Taş'ı hedef alan MHP'li Cemal Enginyurt'un arşivi başını yakacak
06 Şubat 2019 - 10:51
MHP'nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt son dönemde yaptığı çıkışlarla sık sık gündeme geliyor.

ABD'li Rahip Brunson'un tutukluğu gerekçe gösterilerek Türkiye ile ABD arasındaki ipler gerilmiş, dolar kurundaki yükselişle birlikte Türkiye'de ekonomik kriz sirenleri çalmaya başladığı dönemde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'li iPhone şirketine boykot çağrısı yapmıştı.

AKP'liler bu çağrıya kulak vererek iPhone'lerini kırmaya başlamış, MHP'li Cemal Enginyurt da iPhone marka telefonunu kırdığını ifade etmişti. Enginyurt o anların görüntülerini bile paylaşmıştı.

Ancak Rahip Brunson kısa süre sonra serbest kaldı ve ABD'ye uçtu. MHP'li Enginyurt da kırdığının iPhone değil demo olduğunu ve haber olmak için böyle bir video çektiğini ifade etmişti.

Yerel seçimlere iki aydan az bir süre kala Cemal Enginyurt'un yaptığı açıklamalar dikkat çekmeye devam ediyor.

MHP'li Enginyurt son olarak, CHP ile İstanbul Beyoğlu'nda ittifak yapan Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş'ı hedef aldı.

 

Enginyurt, ittifak kapsamında CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Alper Taş için sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

" CHP, Ülkücü düşmanı bir Komünisti daha aday yaptı. Alper Taş,Ödp Genel Başkanı ve Beyoğlu CHP adayı. Haydi bakalım,MHP liler kime oy verecek diye soran İplililer.Komünist adayın etrafın da birleşin.Meral ablanız, Alperede sahip çıkacaktır. Sakin ha! CUMHUR İttifakına oy vermeyin."



ÖDP'YE DESTEK OLMUŞ VE "ABDULLAH ÖCALAN'LA TAYYİP ERDOĞAN KOL KOLA GİRDİNİZ" DEMİŞTİ

Bu sözler MHP'li Cemal Enginyurt'un 7 Haziran 2015 yılındaki seçimler sırasında Ordu Kumru'da yaptığı konuşmayı gündeme getirdi. O konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın PKK'nın İmralı'daki lideri Abdullah Öcalan'la kol kola girdiğini iddia eden MHP'li Enginyurt, "Biz Akçakale'ye sahip çıkmak için ÖDP ile hayli hayli kol kola gireriz. Komünist dediğin adam ne diyor; 'Akçakale katledilmesin' diyor. Komünist dediğin adam ne diyor; 'doğa bozulmasın' diyor"ifadeleriyle bugün hedef aldığı ÖDP'den övgü ile söz etti.

MHP'li Enginyurt'un o sözleri şöyle:

"Neymiş MHP'liler Akçadere'ye niye sahip çıkıyormuş. Efendim ÖDP'liler oraya sahip çıkıyormuş, komünistler sahip çıkıyormuş. MHP'lilerle komünistler nasıl kol kola girermiş. Allah'tan korkun. Siz Abdullah Öcalan'la Tayyip Erdoğan kol kola girdiniz. Biz Akçakale'ye sahip çıkmak için ÖDP ile hayli hayli kol kola gireriz. Komünist dediğin adam ne diyor; 'Akçakale katledilmesin' diyor. Komünist dediğin adam ne diyor; 'doğa bozulmasın' diyor."

FETÖ OPERASYONLARINI ELEŞTİRMİŞ, FETÖ LİDERİNE "TERÖRİST" DENİLMESİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Cemal Enginyurt aynı konuşmasında bu kez FETÖ operasyonları nedeniyle hükümete eleştirilerini yöneltip, FETÖ lideri Fethullah Gülen'e terörist denilmesine sert çıkıyor. Enginyurt'un o sözleri şöyle:

"Bu adamları iyi tanıyın. Bakın memlekette bir Başbakan var bir Cumhurbaşkanı var son iki aydır her gün bir paralelle uğraşıyorlar. İşi gücü bıraktılar paralelle uğraşıyorlar. Her gün polis tutukluyorlar, ertesi gün serbest bırakıyorlar. Memleketin başka işi kalmamış gibi Fethullah Gülen diye 72 yaşındaki adamı  terörist yaptılar, en büyük terörist şerefsiz Apo ile yan yana kol kola oldular. Ama Kumru'nun halinden anlayan yok."

İşte MHP'li Cemal Enginyurt'un o sözleri:



Fethi Yılmaz

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum