Adalar Belediyesi'ne soruşturmada karar çıktı! Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil…

CHP'li belediyelere yönelik son operasyonda 19 Haziran sabahı gözaltına alınan Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın da aralarında bulunduğu 35 kişi, sulh ceza hakimliklerince sabaha karşı verilen kararla tutuklandı.

CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 19 Haziran sabahı gözaltına alınan Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 39 kişi, dün sabah Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Akpolat ve diğer şüphelilerin savcılık işlemleri akşam saatlerinde tamamlandı. Savcılık, Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında tutuklama talebinde bulunurken, 4 kişi için adli kontrol uygulanmasını istedi.

KARAR SABAHA KARŞI AÇIKLANDI

Üç ayrı nöbetçi sulh ceza hakimliğinde yürütülen işlemler gece boyunca sürdü. Karar sabaha karşı saat 05.00 sıralarında açıklandı.

Ali Ercan Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

TUTUKLANAN İSİMLER ARASINDA BELEDİYE YÖNETİCİLERİ DE VAR

Tutuklananlar arasında Adalar Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Fırat Durak, Ruhsat Müdürü Funda Yalçınkaya, Zabıta Müdürü İlyas Bayram, sekreter Gülşah Bulut, memur Abdullah Çelikcan, mimar Furkan Güçlüer, şoför Abdullah Yıldırım, zabıta personeli Talip Gülçiçek, İmar Müdürü ve jeofizik mühendisi Neslihan Alnıak ile belediye meclis üyeleri Yavuz Çiftçioğlu ve Mehmet Nuri Kaya da yer aldı.