Burseya Dağı ele geçirildi
Afrin operasyonunun 9'uncu gününde stratejik Burseya Dağı PKK/PYD'den ele geçirildi. Burseya Dağı ile birlikte 19 yerleşim yeri de terör örgütünden kurtarıldı. TSK ve ÖSO, Cinderes'teki PYD/PKK mevzilerini ateş altına aldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusunda stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ele geçirdi.
Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 9'uncu gününde devam ediyor.
Olumsuz hava koşullarının etkisini yitirmesi ile Burseya Dağı'ndaki çatışmalar şiddetlendi.
Gece saatlerinden itibaren TSK'ya bağlı jetler bölgeye bombardıman yaptı, sınır karakollarından yapılan top ve tank atışlarıyla da bölge yoğun ateş altına alındı.
Bombardımanda terör örgütünün hazırladığı 90 santimetre kalınlığında olduğu belirtilen beton koruganlar, mevziler ve birbirine bağlı beton tüneller de hedef alındı.
BOMBARDIMANIN ARDINDAN TAARRUZ
Bombardımanın ardından ÖSO unsurları ile Türk komandoları saldırıya geçti. TSK'dan yapılan açıklamada, stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın saat 14.30'da PKK/PYD'li teröristlerden ele geçirildiğini duyurdu. Dağın en yüksek noktasına ÖSO ve Türk bayrakları asıldı.
TSK açıklamasında; operasyonun, hava harekatı, taaruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklendiği belirtildi.
Açıklamada, bölgenin teröristlerden temizlenmesi faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi. Bölgede mayın tarama faaliyetleri de yürütülüyor. Dağın alınmasının ardından TSK ve ÖSO'nun Afrin'e ilerlemesi bekleniyor.
BİR KÖYDE DAHA KONTROL SAĞLANDI
Kısa süre önce bir bölgede daha kontrol sağlandı. Anadolu Ajansı, ele geçirilen Burseya Dağı'nın güneyindeki Kastel Cündo köyünün PYD/PKK'dan temizlendiğini duyurdu.
Öte yandan Hatay'ın karşısında bulunan Raco Köyü'ndeki terör hedefleri de vuruluyor. Bölgeden çok sayıda patlama sesi geldiği öğrenildi.
TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, harekatın önceki günlerinde Bülbül beldesine bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740.Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni ele geçirmişti.
484 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sabah saatlerinde yapılan açıklamada, 20 Ocak'tan itibaren toplamda 484 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.