Meteoroloji'den 5 şehrimize sarı kodlu uyarı: AKOM'dan İstanbul açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van için sarı kodlu uyarıda bulundu. AKOM ise İstanbul'da bu hafta yağış beklenmediğini, Salı gününe kadar rüzgarın kuvvetleneceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği, yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi ile kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKOM GÜN VERDİ

Öte yandan Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM) tarafından yapılan uyarıda ise İstanbul’da bugün güneşli ve parçalı bulutlu havanın hakim olacağı belirtildi. AKOM, Salı gününe kadar rüzgarın kuvvetleneceğini ve hava sıcaklığının 12 ‘den 10 dereceye yeniden gerileyebileceğini ifade etti. AKOM, son açıklamasında İstanbul'da yağış beklenmediğini belirtmişti.

AKOM'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"İstanbul'da yeni haftada ciddi bir yağış beklenmezken, havada güneşli ve zaman zaman parçalı bulutlu bir gökyüzünün hâkim olacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların salı gününe kadar rüzgârın kuzeyli (poyraz) yönlerden kuvvetlenmesi (20-50 km/s) ile birlikte 10°C civarına gerilemesi bekleniyor."

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BEŞ İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van için sarı kodlu uyarıda bulundu.