Sinemalarda Bu Hafta: 7 Film Vizyonda

Haziran ayının ilk haftasında sinema salonları yine birbirinden kaliteli filmlere ev sahipliği yapıyor. 7 yen, filmin vizyonda girdiği seçki 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş'ten 'Prestij meselesine uzanıyor.

1. Tori ve Lokita (Tori et Lokita)


Özet: İki Altın Palmiye ödüllü Dardenne kardeşlerin imzasını taşıyan Tori ve Lokita; tek başlarına Afrika’dan Belçika’ya seyahat eden Tori ile Lokita'nın karşılaştıkları zorluklar ve verdikleri mücadele üzerine bir anlatıya sahip.

Oyuncular: Pablo Schils, Joely Mbundu, Alban Ukaj

Yönetmenler: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne

2. Dali Diyarı (Dalíland)


Özet: 1973 yılında genç bir galeri asistanı, artık yaşlanan dahi ressam Salvador Dali'nin New York'taki büyük sergisine hazırlanmasına yardım ederken perde arkasında çılgın bir maceraya atılır.

Oyuncular: Ben Kingsley, Ezra Miller, Barbara Sukowa

Yönetmen: Mary Harron

3. Eyvah Babam (About My Father)


Özet: Sebastian, eski kafalı bir İtalyan göçmeni olan babası Salvo'ya tam bir Amerikalı olan kız arkadaşına evlenme teklif edeceğini söyler. Salvo'yu kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya ikna eden Sebastian, babasıyla macera dolu bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Sebastian Maniscalco, Robert De Niro, Leslie Bibb

Yönetmen: Laura Terruso

4. The Boogeyman


Özet: Stephen King'in eserinden uyarlanan The Boogeyman, iki kardeşin başına gelen korkunç olayları anlatıyor. Annelerinin trajik ölümü üzerine terapist olan babalarıyla da sağlıklı iletişimi kesen Sadie ve Sawyer'ın hayatı, babaları Will'in bir hastasının eve gelmesi üzerine kâbusa döner. İki kardeş, kendilerine musallat olan şeytani varlıkla mücadele ederken bir yandan da babalarını ikna etmek için uğraşır.

Oyuncular: Chris Messina, Sophie Thatcher, Vivien Lyra Blair

Yönetmen: Rob Savage

5. Hypnotic: Zihin Avı (Hypnotic)


Özet: Biricik kızının kaybıyla büyük yıkım yaşayan dedektif Danny, bu süreçte eşinden de ayrılır. Bir kaosu yaşayan Danny, bir gün bir ihbar üzerine gittiği bankadaki kasada kızının fotoğrafını görünce bu ipucunun peşine düşer. Ancak zihnini kontrol eden hipnotikler onu hedefinden saptırmaya çalışmaktadır.

Oyuncular: Ben Affleck, William Fichtner, Alice Braga

Yönetmen: Robert Rodriguez

 

6. Prestij Meselesi


Özet: Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği Prestij Meselesi, Türkiye'nin bir dönemine ışık tutuyor. Filmde Hilmi Topaloğlu'nun 90'larda kurduğu Prestij Müzik dönemi anlatılırken Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent'in Prestij Müzik'te kesişen yollarına bakış atılıyor.

Oyuncular: Engin Hepileri, Eser Yenenler, Aslıhan Güner

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

7. Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş (Spider-Man: Across The Spider-Verse)


Özet: Animasyon-fantastik türündeki bu Örümcek-Adam filmi, sıradan bir genç olan Miles Morales'in radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla değişen hayatını anlatıyor. Çoklu Evrenleri geçen ve Örümcek-İnsanlar ile karşılaşan Miles, büyük bir tehditle karşı karşıya kalınca kahraman olmanın ne demek olduğunu keşfeder.

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

Yönetmenler: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson