Antartika'nın Karanlık ve Gizemli 7 Sırrı

Antarktika'nın gizemli sırları: Bilim insanları araştırıyor Antarktika'nın kalın buz katmanları arasında gizlenmiş pek çok sır vardır.

Antartika'nın Karanlık ve Gizemli 7 Sırrı
07 Şubat 2019 - 00:12 - Güncelleme: 07 Şubat 2019 - 10:39
Antarktika, Dünya'daki en ıssız bölge olarak nitelendirilebilir. Burada gizemi çözülememiş bir çok ürkütücü olay yaşanmış ve birçok korkunç yapıya rastlanmıştır. İşte Antarktika'nın gizemi çözülemeyen olayları;



Antik şehir

Antik şehir
 



Son dönemlerde eriyen buzlarla birlikte antik bir uygarlığa ait olduğu düşünülen şehir harabesi ortaya çıkmıştır. 2002 yılında çekimler yapmak amacıyla bölgeye giden Kaliforniyalı bir televizyon ekibinden bir daha haber alınamadı.





Yeraltı üsleri

Yeraltı üsleri
 



Google Earth'den baktığınızda Antarktika kıtasının kıyı bölgesinde buz katmanlarının içine doğru uzanan iki dev girişi rahatlıkla görebilirsiniz. Bazı gözlemciler bu gizemli girişlerin Antarktika'da oluşan şiddetli

hava koşulları sebebiyle oluşmuş mağara benzeri doğal yeryüzü şekilleri olduğunu savunuyor. Diğer uzmanlar ise bu gizemli girişlerin insanlardan uzak bu kara parçası üzerinde kurulmuş gizli askeri üsse ya da uzaylıların dünya araştırmalarını sürdürdüğü laboratuvara çıkıyor olduğu görüşünü savunuyorlar.





Gizli yapılar

Gizli yapılar
 



Antarktika'nın buz kaplı yüzeyinin altında gömülü 22 km uzunluğunda bir yapı 2012 yılında Google Earth kullanılarak fark edilmişti. Bazı araştırmacılar bunun buz altında gizlenmiş dev bir istasyon olduğunu, diğerleri ise UFO olduğu tezini savunuyor. Yükseltiyi kaplayan kar yığını üzerindeki fırça darbelerine benzeyen izler birilerinin bir şeyler gizlemeye çalıştığı izlenimini veriyor.





UFO kazası

UFO kazası
 



Antarktika gözlerden uzak, oldukça ıssız bir bölgedir. Dikkat çekmeden yeryüzüne inmek için çok uygun bir yerdir. Valentin Degvetev isiml bir araştırmacı Google Earth görüntülerini inceleyerek Antarktika'ya bir UFO indiğini iddia ediyor. Uydu görüntülerinden alınan resimlerde görüldüğü kadarıyla 4 tank acil iniş yapmak zorunda kalan bir UFO'yu karşılıyor gibi görünüyor.





Deniz canavarı

Deniz canavarı
 



Google Earth uydu haritalarına Antarktika kıyılarında yakalanan çok ilginç bir görüntü komplo teorilerinin yayılmasına olanak verdi. İddialar arasında en dikkat çekici olanları; bin yıllar öncesinden kalma Plesiosaurus (bir tür deniz canavarı), İskandinav kökenli efsanevi deniz canavarı Kraken, balinaya saldıran dev bir mürekkep balığı ya da bir denizaltı UFO. Yayınlanan videoda 25 metre çapındaki bir cismin okyanusun üzerinde 120 metrelik bir alanda hareketlilik yarattığı gözleniyor.

Gzt


YORUMLAR

  • 0 Yorum