Bunlar İYİ Parti'yi seçime sokmazlardı

İki hukukçu karşılıklı tartıştılar. Biri Burhan Kuzu. Diğeri daha ortadan görüşlü Ersan Şen. Bildiğiniz gibi Anayasacı ve Ceza Hukukçusu

Bunlar İYİ Parti'yi seçime sokmazlardı
25 Nisan 2018 - 08:53
bunlar. Sıra seçime geldi mi tam tersi fikirleri savunuyorlar. Kuzu, iki ay içinde Uyum Yasaları dahil tüm eksikliklerin giderileceğini söyleyebilme rahatlığında. "100 bin imza tek tek ilçe seçim kurullarına nasıl ve ne zaman verilebilecek bunu izah etsin." Burhan Kuzu'nun tavrı her şeyi kanun hükmünde kararnamelere bırakmış gibi. Haydi terbiyeli yazayım; "Hocayı bu kadar -ben yaparsam olur- mantığında" görmedim. Bakın "saçmaladı" lafını kullanmıyorum. "Al birini, vur ötekine" diyeceğimiz önerilerde bulundu.

Alçı'dan engel

Ersan Şen, her şeyi yasalar çerçevesinde yorumlayan bir kafaya sahip. Bugüne kadar tek bir abuk önerisini duymadık. Onun tam tersi biri daha var; Nagehan Alçı. Yeni hastalığı, karşıt fikirliyi konuşturmamak. Susmuyor. Ağaçkakan gibi. Bir ara Gürkan Hacır'ın Nagehan yüzünden kafayı yediğini sandım. Bereket devreye Hakan Bayrakçı girdi. "Yeter artık. Sen benim de merakımı giderme ve öğrenme hakkımı engelliyorsun" diye patladı. Gerçekten Hacır o sırada CHP'nin muhtemel cumhurbaşkanı adaylarının değerlendirmesini yapıyordu. Bu isimler arasında en şanslı konuma gelenin İlhan Kesici olduğunu vurguladı. Gerekçesi çok net, ülkenin tüm kesimlerinden oy toplayacak özelliklere sahip.

Dikkatli okurlarım hatırlar, Türkiye'de İlhan Kesici ismini ilk defa telaffuz eden ben oldum. O zaman saydığım üstünlüklerini bugün başkalarının ağzından duymakla mutlu oluyorum. Kesici memleketi yönetmek için her türlü donanıma sahip. Hatta artısı var, eksisi yok.

Burada içimizden örnek vermek istiyorum. Çalışma arkadaşım Esat Atalay bir gün bana "Kesici'yi seçtir de rahatla" dedi. Ben de "Böyle bir yetkim yok. Ancak, önerebilirim" şeklinde cevap vermiştim. Onu da yaptım sanırım. En büyük savım ise, "Ülkenin ekonomiden anlayan birine ihtiyacı olduğu" şeklinde idi. Bakalım ne olacak? CHP'nin adayı kısa süre içerisinde belli olur.

Habertürk'teki uzun tartışmadan çıkardığım farklı bir gözlemimi de aktarmak istiyorum. Araştırmacı Hakan Bayrakçı sıkıntılı mesajlar vermekte. Rahatsızlığı iyice yansımaya başladı. Gözlerini kapatması dahil, ıstırabını ekrandan tespit mümkün. Ona tamamen iyi niyetli önerim, bir süreliğine kendini fazla yormaması. Bunun da yolu tartışmalardan uzak durmak. "Geçmiş olsun" dileklerimi yolluyorum.

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum