Google'nın Duplex'i Apple'nın Siri'sine Karşı

Google I/O konferansında tanıttığı projeler arasında en çok ilgi gören ve dikkat çekeni " Google Duplex" oldu. Adından da havalı bulunan bu Google Duplex nedir derseniz. Tamamen yapay zekayı yansıtan bir proje olduğunu ve geleceğe iyi de kötü de etkileri olabileceğini söyleyebiliriz.

Google'nın Duplex'i Apple'nın Siri'sine Karşı
15 Ekim 2018 - 09:27
Mesela sizin çok önemli bir görüşmeniz var ve şu anda da arayıp iptal edecek yada erteleyecek zamanınız yok işte burada devreye Google Duplex giriyor. Sizin için gerekli kişiyi arayıp insanımsı ses tonuyla konuşuyor. Yada diyelim ki kuaförden bir randevu almak istiyorsunuz sizin yerinize Google Duplex bunu çok rahat bir şekilde yapıyor.



Alphnet şirketinin başkanlarından John Hennessyi Google Duplex'in Turing testlerinden geçtiğini belirtmesiyle, yakında Amazon'un Alexa'sıyla - Apple'ın Siri'siyle rekabete girecek gibi görülüyor.



Google, konferans da geliştirilen teknolojiyi nasıl yaptıklarından çok niye yaptıklarına değindi ve  kesinliği olmamakla beraber şu şekilde ifade etti diyebiliriz:



 

Eğer sizi arayanın Terminatör olduğunu düşünürseniz telefonu kapatma olasılığınız bir o kadar artar, şu anda kullanılan telesekreterlerinde robot olduğu hemen anlaşılıyor. Fakat Google Duplex bu olguları tamamen yıkıyor.

University of North Caroline'dan Doçent Zeynep Tüfekçi ise yapay zekanın bu derece de kullanılmasının "yanlış ve korkunç" olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum