HABERİ OLAN VAR MI? Türkiye'de İkinci Vatikan Devleti kuruldu!..

Hayretler içinde izliyorum!.. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ukrayna Kilisesinin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladı.

HABERİ OLAN VAR MI? Türkiye'de İkinci Vatikan Devleti kuruldu!..
12 Ocak 2019 - 11:29
Aya Yorgi Kilisesi'nde yapılan ayin sonrasında Bartholomeos, Ukrayna kilisesine ''otosefali'' statüsü veren ''Tomos'' adı verilen bağımsızlık kararnamesini Ukrayna Kilisesi lideri Metropolit Epifaniy'e teslim etti. Törene Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko da katıldı. Siyasal İslamcıların yol verdiği bu faaliyet ile Ekümenik olduğu iddiasıyla topraklarımızda şer faaliyetlerini yürüten Fener Rum Patrikhanesi Bizans projesinde önemli bir merhale daha katetti. Kimi çevreler zil takıp oynuyor, siyasal İslamcılar sağıra yattı, Türk milliyetçileri uyur gezer vaziyette, tarihçiler ve ilahiyatçılar dut yemiş bülbül gibiler...

Bir hafta bekledim. Birileri çıkıp da esaslı bir tepki verecek mi, yeri göğü inletecek mi diye. Türkiye Palu ailesi rezaleti ile ekranlardan akıtılan irine, sefilliğe merak saldığı ve de kilitlendiği için herhalde arada kaynadı gitti!. Arayıp rica ettim. Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım, YENİÇAĞ okurları için belgeli bir çalışma yaptı. Yalım, "Otosefali töreni ile bütün dünyaya Fener Rum Patrikhanesi'nin Ekümenik olduğu ve Türkiye'de İkinci Vatikan Devleti'nin kurulduğu mesajı verildi. FETÖ'den sonra Fener Rum Patrikhanesi de Paralel Devlet Yapılanması'nı tamamlamış oldu" dedi.1-20190111171108.jpgPapazın tezgâhları

Ümit Yalım, Papazın tezgâhlarını boşa çıkaran belgeleri şöyle sıraladı;

"Fener Rum Patrikhanesi, 2004 yılı Aralık ayında, Avrupa Birliği, Yunan Hükümeti ve Türk Hükümeti'ne başvurarak bazı taleplerde bulundu. (Doç. Dr. Emruhan Yalçın, Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi S 50, Güz 2012, s. 493)Talepler arasında; Patrikhane'nin Ekümenikliği Türk Hükümeti tarafından tanınmalı, Heybeliada Ruhban Okulu yeniden açılmalı, Patrikhane'nin hukuki varlığı tanınmalı gibi talepler de var.

Fener Rum Patrikhanesi, ekümeniklik iddiasını Fatih Sultan Mehmet'in verdiği berata dayandırmaktadır. Ancak, Tarihçi Halil İnalcık, 2 Aralık 2009'da Sabah Gazetesine verdiği mülakatta; 'Fatih Sultan Mehmet tarafından verilen beratla Patrik'in otoritesi, yalnız Osmanlı ülkesindeki kilise ve manastırlar üzerindeydi. Patrikhane tüm Ortodoks dünyasını temsil eden bir makam değildi' diyerek, bu fermanla Patriğe ekümeniklik verilmediğini açık bir şekilde ifade etmiştir. ( Doç.Dr. Emruhan Yalçın, Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi S 50, Güz 2012, s. 488)

Tarihî gerçeklerin aksine, Fener Rum Patrikhanesi'nde dağıtılan broşürlerde Patrikhane'nin Ekümenik olduğu iddia ediliyor.

Lozan Antlaşması'nın 14.maddesi ve Türk ve Rum Ahali'nin Değişimi Sözleşmesine göre İstanbul, Gökçeada ve Bozcaada dışındaki tüm Rumlar mübadeleye tabi tutuldu ve tüm dinî örgütler lağvedildi. Fener Rum Patrikhanesi, Lozan Antlaşması'nı ve Anayasa'nın 90. maddesini ihlal ederek 2004 yılında İznik ve Bursa'da, 2016 yılında da İzmir'de metropolitlik açtı.

Patrikhanenin internet sitesinde ekümenikliğini ilan eden Bartholomeos, Türk adası olan Eşek (Agathonision) ve Nergizçik (Arkioi) adaları ile etrafındaki küçük adaları, doğrudan sözde 'Ekümenik Patrikliğin' yönetimi  altına almış. Fener Rum Patrikhanesi, Yunan işgali altında olan Türk adalarındaki kiliseleri işletiyor ve kiliselere papaz atıyor. İnternet sitesinde, Patrikhane'nin Yunanistan ile birlikte Türk adalarını işgal ettiği açıkça görülüyor.2-20190111171123.jpg"Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'ten intikam alıyor!"

"Otosefali töreninden sonra, Tayyip Erdoğan ve Hükümetinin, Fener Rum Patrikhanesinin Ekümenikliği ile birlikte hukuki varlığını da tanıdığı açıkça görülmektedir. Her türlü paralel devlet yapılanması ile mücadele ettiğini iddia eden Erdoğan, Fener Rum Patrikhanesinin Paralel Devlet Yapılanmasına açık destek vermiştir" iddiasında bulunan Ümit Yalım şunları kaydetti;

"Fatih Sultan Mehmet'in 1453 yılında İstanbul'u fethetmesiyle Bizans İmparatorluğu ve Bizans bayrakları tarihe gömülmüştü. Ancak Erdoğan ve AKP İktidarları döneminde, Türk Adalarında, Bizans bayrakları dalgalanmaya başladı. Erdoğan, saklamadan, gizlemeden göstere göstere Türk topraklarında yeniden Bizans Devletini kuruyor. Fatih Sultan Mehmet, Patrikhaneye ekümeniklik vermedi. Ancak Erdoğan, Fener Rum Patrikhanesi'ne fiilen ekümeniklik yetkisi verdi. Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'ten ve Osmanlı'dan intikam alıyor.3-708.jpgDiyanet İşleri Başkanı kime hizmet ediyor?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 09 Kasım 2018'de, 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etti. Başkan Erbaş bu ziyaretle Yunan ordusunun yanında saf tutmuş oldu.

633 Sayılı Kanun'un 8. maddesine göre Diyanet İşleri Başkanı ile İl Müftüleri sorumluluk alanındaki din görevlilerinin hizmetlerini düzenlemek ve denetlemekle görevlidir. İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde bulunan adalarda gayrimeşru olarak görev yapan Fener Patrikhanesi papazlarının hizmetlerini kim düzenliyor, kim denetliyor? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İzmir, Aydın ve Muğla İl Müftüleri kime hizmet ediyor? Anılan şahısların görevleri arasında Yunanistan'a ve Fener Rum Patrikhanesi'ne hizmet etmek var mı?"

Kaynak Yeniçağ: HABERİ OLAN VAR MI? Türkiye'de İkinci Vatikan Devleti kuruldu!.. - Ahmet TAKAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum