İmamoğlu: İBB'nin kapıları halka açılmıştır!

Yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak AKP'nin itirazları sonucunda yapılan yeniden sayımlar nedeniyle mazbatasını alamayan Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığı resmileşti. İmamoğlu, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

İmamoğlu: İBB'nin kapıları  halka açılmıştır!
17 Nisan 2019 - 19:31 - Güncelleme: 18 Nisan 2019 - 10:35
17 günlük tartışmanın ardından mazbatasını alan ve resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, görev devir teslimi için İstanbul Saraçhane'de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Saraçhane'de bulunan Belediye Başkanlığı binasında görevi devralmasının ardından yine burada bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Binaya giriş yapan İmamoğlu'nu ise çok sayıda destekçisi binan önünde karşıladığı görüldü.

Bina içerisinde hazır bulunan İmamoğlu, devir teslim töreni için mevcut Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı bekliyor.



İmamoğlu, belediye binasında yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

- Görev devir teslimini sayın Uysal ile birazdan yapacağız. 

- Halkımızda seçim sürecinde yaşananları paylaşacağımız bir buluşma düzenleyeceğiz. 

- Çok onur duyuyorum, bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım.

- Bu güzel kentin belediyesinin makamları bir gruba ya da partiye değil, 16 milyon insana hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır.

- Bizim kafamız, zihnimiz ve vicdanımız çok net. Dolayısıyla, bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışmasının da bertaraf edilmesi konusunda en hassas bir şekilde süreci tamamlamalarını da diliyorum.

- Bu şehirde belediyenin kurulduğu tarihten bugüne kadar emek harcayan herkese şükran duygularımı belirtmek istiyorum.

İMAMOĞLU, UYSAL'IN YANINDA

İlk konuşmasının ardından İmamoğlu, görev devir teslimini gerçekleştirmek üzere mevcut belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın yanına çıktı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatayı almak için İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gitti. İmamoğlu'nu CHP'li vekiller ve yöneticiler karşıladı. 

Maltepe ilçesinin birleştirme tutanaklarının Çağlayan Adliyesi'ndeki il seçim kuruluna ulaşmasının ardından yapılan değerlendirme toplantısından karar çıktı.

İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesine hükmetti ve mazbata İmamoğlu'na teslim edildi. 

Ekrem İmamoğlu an itibariyle resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı!

Belediye Başkanlığı mazbatasını almak üzere geldiği İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan İmamoğlu, "16 Milyon İstanbullunun mazbatasını alıyorum" ifadelerini kullandı.



CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, Ekrem İmamoğlu'nun İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldığını bildirdi.

AÇIKLAMA SARAÇHANE'DE YAPILACAK

İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk konuşmasının ise Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında yapacağı öğrenildi.

​İmamoğlu'nun Çağlayan Adliyesi'ne girişi ise Facebook hesabı üzerinden canlı olarak yayınlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum