Irma Kasırgası Florida'da: Ölü sayısı artıyor

Korkulan oldu... Irma Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı. Florida'da 2 kişi hayatını kaybetti. Polis olayın fırtınada ilk can kaybı olduğunu belirtiyor. Yetkililer uyarıyor: Hayati tehlike söz konusu... Eyalette şu anda bir milyondan fazla konuta elektrik verilemiyor. Bölgede dev hortumlar meydana geldi, dalgaların boyu 4,5 metreye ulaştı.

Irma Kasırgası Florida'da: Ölü sayısı artıyor
10 Eylül 2017 - 20:51
Irma Kasırgası ABD'nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys'e ulaştı. Karayipler'de büyük tahribata yol açan kasırga Florida'da etkisini göstermeye başladı. Dördüncü kategoriye alınan kasırganın beşinci kategoriye yükseltildiği bildirildi.

​Ulusal Kasırga Merkezi kasırganın kuzey ucunun pazar sabahından itibaren ABD'nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys'e ulaştığını bildirdi. Çok büyük bir çapa sahip olan kasırganın Florida eyaletinde büyük tahribat yaratmasından endişe ediliyor.

Florida'nın Hardee Country bölgesinde iki kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

VALİ TERK EDİN UYARISI YAPMIŞTI

Karayipler ve Küba'da can kayıplarına ve büyük hasara neden olan Irma Kasırgası nedeniyle Florida Valisi Rick Scott, tahliye emri verilen yaklaşık 6 buçuk milyon kişiye "evlerinizi hemen terk edin" uyarısı yapmıştı. Bu sayı, eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 30'una denk geliyor.

Vali Scott, "Eğer tahliye bölgesindeyseniz acilen başka bir yere sığının, fazla vaktiniz kalmadı" dedi. Tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası olan Irma, şu an saatte hızla ilerliyor.



Özellikle Karayipler'de büyük yıkıma neden olan kasırgada, en az 25 kişi hayatını kaybetmişti.




ABD'liler bir yandan da evlerini tahtalar çakarak güçlendirmeye çalışıyor.


Eyalette şu ana kadar 400 binden fazla hane elektrik kesintilerinden etkilendi.

Eyalette kalanlara da evlerinin iç odalarında durmaları ve camlara yaklaşmamaları uyarısı yapıldı. Kasırganın en çok Tampa ve St Petersburg gibi batı kentlerini etkilemesi bekleniyor.



Yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Tampa Körfezi bölgesi 1921'den bu yana büyük kasırgalardan etkilenmemişti. Florida eyaletinde yaklaşık 50 bin kişi kurulan barınaklara yerleşti. Yerel medya, bazı bölgelerdeki barınaklarda yaşanan yoğunluktan ötürü bazı kişilerin geri çevrildiğini yazdı.



BBC Türkçe'nin haberine göre ABD Ulusal Kasırga Merkezi Florida'nın güneyindeki ada zinciri Florida Keys'te kasırganın hayati tehlike oluşturabileceği uyarısında bulundu.



 Tarihin en büyük felaketi! Dalgalar 11 metreye ulaştı

 

 ABD'de milyonlarca kişiye Irma tahliyesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum