Trump'tan sürpriz Erdoğan kararı! İptal etti

ABD Başkanı Trump, Putin’den sonra Türkiye ve Güney Kore liderleriyle planlanan resmi görüşmeleri de iptal etti. Erdoğan ile Trump'ın Türkiye saati ile 22.00'da görüşmeleri planlanmıştı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sanders, görüşmenin zirve sırasında gayrı resmi biçimde ayaküstü yapılacağını kaydetti.

Trump'tan sürpriz Erdoğan kararı! İptal etti
30 Kasım 2018 - 09:43 - Güncelleme: 30 Kasım 2018 - 18:13
Arjantin’deki G20 zirvesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, önce Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan kriz sebebiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile G20 Zirvesi’nde yapacağı görüşmeyi iptal ettiğini duyurdu.

GÖRÜŞME, RESMİ İKİLİ GÖRÜŞME FORMATINDA OLMAYACAK

Bu gelişmenin ardından birkaç saat sonra da iptal edilen görüşmelere yenileri eklendi. Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yapması planlanan resmi görüşmeleri de iptal ettiği öğrenildi.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, Başkan Donald Trump'ın Arjantin'de yapılan G-20 zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Cumhurbaşkanıyla yapacağı görüşmelerin ikili resmi görüşmeler şeklinde olmayacağını söyledi. Sanders açıklamasında görüşmelerin zirve sırasında gayrı resmi biçimde ayaküstü yapılacağını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum