FAHRİ VAR

FAHRİ VAR

VAR ODASI
[email protected]

MEMLEKETİMDEN TANRISAL MANZARALAR

31 Ağustos 2019 - 10:07

Gün geçmiyor ki ülkemizin her yerinden bir şeyh vukuatı haberi gelmesin. Kontrolden çıkmış şarlatanlık zincirinden kopmuş bir vaziyette elini kolunu sallayarak vicdan dünyamızda dolaşıyor. Ama bu durum bugün olan değil eskiden beri Anadolu’nun bacasında damında tüten bir karaduman gibi dolaştı durdu. İsi bu satırların yazarı da dahil pek çok kişinin üstüne sindi.

ŞEYHİN SAHTESİ OLMAZ

Bir kere bu haberler yapılırken en büyük yanlış “sahte şeyh” metaforudur. Şeyhin sahtesi olmaz. Şeyhlik Kur’anın mihengine vurulduğunda baştan sona sahte ve müşrikliğe götüren bir müessesedir. Haramdır, şirktir günahtır. Ama bunları söylemek benim ya da bu mahallede dayağa maruz bırakılan Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, rahmetli Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK, Ayşe SUCU hanımefendi gibi isimlerin mi görevi?

İSMAİL SAYMAZ: BÜYÜK ŞEYTAN

Bir süredir İsmail ağabeyi tarikatlar ve cemaatler konusunda takip ediyorum. En son kendisinin cesur çıkışıyla alakalı ulusal bir gazetenin ekinde yazı yazdım. Zaten son yazılarımdan biriydi o “ek kapandığı için” yazılarıma “yer vereme”diler. Ama ben gazetecilikte şiar açacak bu çalışmanın arkasındayım. Kimse Saymaz’ın bu çalışmasını merdiven altında basit bir iki kulampara hadisesi durumuna indirgemesin. Daha dün Haber3’ün akış arşivine bir bakıversinler sahte olmayan sözüm ona “seyyit” şeyhler ne yapıyor, nerelerde nasıl ağırlanıyor? Ki bir Müslüman olarak söylüyorum benim için Peygamber soyundan gelmenin hiçbir kutsal karşılığı yoktur. Kur’anın ahkamı ve H.z. Peygamber’in sahih söylemleri ve pratiği dışında hiç kimseyi tanımam! Sevilmesi istenilmiş severim ama bir din büyüğü olarak saymam! Zaten mezkur kişinin seyit olmadığına dair bir sürü belge var.

Büyük şeytan demiştim. Evet. İsmail Saymaz bu farklı gözüküp aynı dine mensup legal görünümlü guruplar dinine göre büyük şeytan. İspat mı istiyorsunuz? Yine Haber3’te çıktı. Çakma Nasrettin hoca suretli kötü şeyh taklidi peygamberlik dava etti. Yani aslında şeyhlik müessesesinin gereği olan bir ileri adımı attı. Yıllar önce onunla ilgili Fetullah’ın talebelerine ona ilişilmemesi konusunda uyarı yaptığını hiç yoktan insanları Allah’a çağırdığını örgüt üyelerine hatırlattığını biliyor muydunuz?

PUTPERESTLİKTE ZİRVE

Şimdi o sahte olmayan birkaç gurupla alakalı size bir sır vereyim. Sene 2001, seyitlikten prim elde etmenin alt seviyesinde bir Karslı, bir ilahici bir ortamda bulunuyorduk. Yanımda şifreli konuştular önce. Sonra bu “seyyit” büyük zarftan bir şey çıkardı. Bir resim H.z. Ali resmine benziyordu ama ikisi de Alevi değildi. Hayran hayran resme bakıp gülümsediler. Sormak istemedim. Sahte seyyit odun olmakla birlikte enaniyet küpüydü. O çıktıktan sonra ilahiciye sordum. Temiz ve saf kalpli bir arkadaştı. Öteki/ötekiler gibi değildi. Önce büyük bir

zaat, yalanıyla geçiştirdi. Sonra sağ olsun bana güvenmiş olacak ki anlattı. Resmin –tövbe haşa- H.z. Peygambere ait olduğunu söyledi. Dondum kaldım. Bir müşrik şeyh sözüm ona rüyasında görmüş tarif etmiş bir ahmak mürit de bunu çizmişti.

İnancımızı rüyalardan, hurafelerden, istiare ve rabıta karanlıklarından arındıracak bu bilgiyi üniversite diploması almışlara bile veremiyorsak lütfen o üniversitelere daha fazla molla, şeyh, legal görünümlü vakıf üyesi yerleşmeden müdahale edilsin.

Son olarak Saymaz’ın konu ile alakalı “şehvetiye tarikatını” okumanızı tavsiye ederim.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Azra Yakup
    4 yıl önce
    Onur Bey inanır mısınız 4 defa okudum ve arkadaşlarımla paylaştım yazınızı hala o vurucu cümleler ile bu tespitler sizden başka kimse tarafından anlatilamazdi