Babasının malı gibi maden çıkaracak

ABD'li Moon Express firması önümüzdeki yıl ayda maden aramaya başlayacak. Aslına bakarsanız bunu Rusya ve ABD'den başka yasal olarak kimse yapamıyor!

Babasının malı gibi maden çıkaracak
30 Kasım 2017 - 20:23
Ayda maden aramak üzerine kurulmuş olan Moon Express isimli şirketin CEO'su Naveen Jain önümüzdeki sene ayda madencilik için dünyanın uydusuna bir seyahat gerçekleştireceklerini söyledi. Jain, “Kesinlikle önümüzdeki sene ayda olacağız” açıklamasını yaptı.

CNBC’nin haberine göre; Aya gitmek için ABD hükümetinden izin alan ilk şirket olan Moon Express beş yıl sonra da ayda ilk koloninin kurulmasını beklediklerini açıkladı. Rocket Lab isimli fırlatma şirketiyle çalışan Moon Express ilk elektron roketini 8 Aralık'ta test edecek.


1969 yılında Neil Armstrong aya adım atan ilk insan olmuştu. Fotoğraf: Shutterstock

 


1969 yılında Neil Armstrong aya adım atan ilk insan olmuştu. Fotoğraf: Shutterstock


1967 yılında ABD ve Rusya arasında imzalanan Uzay Anlaşması’na göre uzayda hangi ülkenin ne yapıp ne yapamayacağına karar verilmiş durumda. Buna göre Uzay, Rusya ve ABD arasında paylaştırıldı.

‘KİMSE TEK BAŞINA SAHİP OLAMAZ’

Firmanın CEO'sunun açıklamasına göre ise uzay kimseye ait olmamalı, aya da uluslararası su muamelesi yapılmalı. Jain, “Kimse tek başına uzaya sahip olamaz. Zamanla yasaların da değişeceğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum