15 yaşındaki çırağın makadına kompresörle hava basıp işkence ettiler: Şüpheli serbest bırakıldı

Şanlıurfa’da bir marangoz atölyesinde çırak olarak çalışan 15 yaşındaki çocuk, iddiaya göre elleri bağlanıp makatına yüksek basınçlı hava kompresörüyle hava verilmesi sonucu ağır yaralandı. İç organlarında hasar oluşan çocuk yoğun bakıma alınırken, gözaltına alınan şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 yaşındaki çırağın makadına kompresörle hava basıp işkence ettiler: Şüpheli serbest bırakıldı
16 Kasım 2025 - 11:46

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bir marangoz atölyesinde çırak olarak çalışan 15 yaşındaki Muhammed K., iddiaya göre aynı iş yerinde çalışan kalfa Habip A. ve ismi öğrenilemeyen bir arkadaşı tarafından elleri bağlanıp makatına yüksek basınçlı hava kompresörüyle hava sıkılması sonucu ağır yaralandı. İç organlarında ciddi hasar oluşan çocuk, hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olay, Bozova’daki bir marangoz atölyesinde meydana geldi. İddiaya göre kalfa Habip A. ile arkadaşı, henüz bilinmeyen nedenle Muhammed K.’yı ellerini bağlayarak etkisiz hale getirdi. Şüphelilerin daha sonra çocuğun pantolonunu zorla çıkarıp kompresörle makatına hava verdiği ileri sürüldü. Yaralanan çocuk, bir süre sonra yerde hareketsiz halde bulununca olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı.

Muhammed K., ilk olarak Bozova Mehmet Enver Yıldırım Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ağır olması üzerine önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne, ardından Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. İç organlarında ciddi hasar oluştuğu belirtilen çocuk yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Ailenin şikâyeti üzerine gözaltına alınan kalfa Habip A., Bozova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Oğlunun durumunun ağır olduğunu belirten baba Ahmet K., şüphelilerin serbest bırakılmasına tepki göstererek sorumluların cezalandırılmasını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum