263 Bin Kişi Soyadını Değiştirdi: Listenin İlk Sırasında 'Top' Var

İçişleri Bakanlığı tarafından Aralık ayında duyurulan ve 3 Kasım'a kadar sürecek ad ve soyadında yazım, imla hatası değişikliklerine imkan sağlayan uygulama kapsamında, 263 bin kişi ad ya da soyadını değiştirdi. En çok değiştirilen soyad 'Top' olurken, bunu Koyun, Dana, Karpuz, Karabaş, Çürük izledi.

263 Bin Kişi  Soyadını Değiştirdi: Listenin İlk Sırasında 'Top' Var
05 Kasım 2019 - 20:55 - Güncelleme: 06 Kasım 2019 - 09:52

188 bin 129 kişi soyadını, 74 bin 708 kişi ismini düzeltti




188 bin 129 kişi soyadını, 74 bin 708 kişi ismini düzeltti


AA'nın aktardığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı'nın ad ve soyadlarda yazım ile imla hatalarının mahkeme kararı aranmaksızın değişikliğine olanak tanıyan uygulamasının ardından, 263 bin kişi ad ya da soyadını değiştirdi. 

3 Kasım'a kadar sürecek uygulama kapsamında 188 bin 129 kişi soyadını, 74 bin 708 kişi ismini düzeltti.




 

Değiştirilen soyadları: Top, Koyun, Dana, Karpuz, Karabaş, Çürük, Armut...




Değiştirilen soyadları: Top, Koyun, Dana, Karpuz, Karabaş, Çürük, Armut...


Başvuru kapsamında değiştirilen soyadları içinde Top, Koyun, Karpuz, Karabaş, Ördek, Kör, Dana, Çürük, Armut, Davul gibi soyadları yer aldı.

"Keser/Kevser, Fedme/ Fadime, Erturun/ Ertuğrul, Fiyaz/ Feyyaz, Hebibe/ Habibe, Vurkan/ Furkan, Mesüt/ Mesut, Turğut/ Turgut, Bünyami/ Bünyamin, Birifan/ Berivan, Buğlum/Buğlem, Müzüyen/Müzeyyen, Ristan/Rüstem, Yonis/Yunus, M.Ali/ Mehmet Ali" gibi hatalı yazılan 74 bin 708 isim ise bir defaya mahsus mahkeme kararı aranmaksızın düzeltildi.




 

Erkekler 'Ümüt', kadınlar ise 'Rabiye' adını istemedi




Erkekler 'Ümüt', kadınlar ise 'Rabiye' adını istemedi


Kadınlarda en fazla düzeltmesi yapılan ad 655 ile "Rabiye", soyadı ise 2 bin 26 ile "Top" oldu. Kadınlarda en çok değiştirilen adlar arasında Hava, Esme, Sümeyya, Perişan; en çok değiştirilen soy adlar arasında ise Koyun, Satılmış, Kör, Azgın, Kıllı ve Çıplak yer aldı. 

Erkeklerde ise en çok düzeltmesi yapılan ad 409 ile "Ümüt", soyadı ise 2 bin 523 ile "Top" soyadı oldu.

Erkeklerde en çok değiştirilen adlar arasında Zekeriye, Çoşkun, Ferat, Gökan yer alırken, en çok değiştirilen soy adlar arasında ise Uğuz, Deli, Kör, Dana ve Azgın yer aldı.




 

Başvurular nüfus müdürlüklerine yapılıyor




Başvurular nüfus müdürlüklerine yapılıyor


Ad ve soyadlarındaki yazım yanlışlarını değiştirmek isteyen vatandaşlar, bulunduğu yerleşim yerindeki nüfus müdürlüğüne müracaat edebiliyor. Yerleşim yeri dışındaki nüfus müdürlüklerine yapılan müracaatlar ise kabul edilmiyor.

Yurt dışında bulunanlar ad ve soyadı değişikliğine ilişkin talepleri için dış temsilciliklere başvuru yapabiliyor.



YORUMLAR

  • 0 Yorum