ABDURRAHMAN DİLİPAK Kenevir hayattır!

20 Mayıs’ta Ankara’da, OSTİM Teknoloji Üniversitesinde Uluslararası Kenevir kongresi düzenlenecek. Konu Çevre ve Teknoloji başlığı altına çok yönlü olarak tartışılacak ve değişik forumlar düzenlenecek.

ABDURRAHMAN DİLİPAK Kenevir hayattır!
02 Mayıs 2024 - 10:14

 Epey zamandır Kenevir gündemde değildi. Aslında Kenevir bugün dünyanın en stratejik, en ekonomik ürünü. Kalkınmış ülkelerin hemen hepsi Keneviri serbest bırakırken, ülkemizde büyük ölçüde yasak. Aslında 20 kadar ülkede kontrollü üretim izni veriliyor ama, daha tarım aşamasında bin bir engel var. Ürettiniz bunu işleyecek tesiste teşvik yok. Bu anlayışla dünyanın en uygun toprak, iklim, su kaynaklarına sahip ülkemizde öyle saçma sapan mevzuatlar ve uygulamalar var ki, bu şartlarda kimse yatırım yapmaz. Rekabet de edemez.

Ya hu, Allah’tan korkun gökten zehir yağdırıyorsunuz, pislik yağdırıyorsunuz başımıza. Çevre kirliliğinden söz ediyorsunuz, Starlink’lerden radyasyon yağıyor üstümüze. Cep telefonları, bütün elektrikli elektronik sistemler, 5G röleleri radyasyon yayıyor, yavaş yavaş kanser oluyor, öldürülüyor insanlar. Zalimsiniz zalim. İnsanlar hastalarına yurt dışından CBD’li ilaçlar getirmek için yol arıyor.

 

Türkiye’de CBD ve THC yasak. Dünya piyasasında bunların ham şekilde, yani işlenmemiş fiyatı gramı 100 Dolar. Bunu alıp yakıyorlar. Bunlar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir madde. Afyon adını taşıyan ilimiz var. Ve Türkiye’de üretilen Afyonun işlendiği alkaloid fabrikası ülkemizin ilk 500 e giren sanayi kuruluşlarından biri. İnanın Alkaloid fabrikasına karşı Amerikan ambargosuna karşı direndik ve Alkaloid fabrikasını kurduk. O zaman bu iş bu günkü Kenevir konusu kadar zor olmadı ve uzun sürmedi. Kaldı ki, Avrupa’da serbest, bizde niçin yasak! Bonzai’den geçilmiyor, kimyasal uyuşturucular her yerde. Her eczaneden Aseton, her hırdavatçıdan tiner, solvent alabilirsiniz, her kırtasiyecide Bally var. Bally ve benzeri kimyasal uyuşturucular, beyin hücrelerini öldürüyor, karaciğer fonksiyonlarını bozuyor, kriminal risk katsayısı çok yüksek, ileri seviyede kurtarmak da mümkün değil. Ölene kadar da ailesine de devlete de yük.

 

Bre insafsızlar, sizin uyuşturucu dediğiniz THC aslında Eroin, Kokain, Bonzai ve diğer kimyasal uyuşturucular, hapçılar için bir kaçış kapısı. Bir kurtuluş umudu olacak Allah’ın bir lütfu bitkidir.

Anız yakmak yasak, ana kenevir yasak resmi emir. Kenevirin 99 faydası var, bir tane kötüye kullanılma ihtimali olan, kötü kullanım türü olarak kontrol edilebilir bir risk var. Kaldı ki, o kötü kullanım bile, Bonzai ve diğer uyuşturucularla kıyaslandığında gençleri daha tehlikeli olandan korumak için bir ehveni şer. Kaldı ki onu kontrol etmek de zor değil.. Doğru kullanırsanız o da bu anlamda Allah’ın bir Lütfu ve bir ikramı.. 

 

Kenevir, hava, su, toprak için, insanlık, hayvanat ve bütün nebatat için rahmettir. Keneviri. Yasaklayarak, bir ikrama karşı küfrandır. Nankörlüktür. Evinizin içinde, bahçenizde, hayvan barınağında her yerde o sizin sağlığınız için hizmete amadedir. Evinizde, kediniz, kanaryanız, çiçeğiniz değil sadece bebeğiniz yaşlınız için, sizin için bir rahmet ve bereket vesilesidir.

Dünyada daha az oksijenle daha sağlıklı yaşayan hiçbir canlı yok. Kenevir oksijen fabrikasıdır. Haşeratı kovar, mikrop barındırmaz, radyasyonu emer.

Sizden ilaç, gübre istemez. Bahçenize ekin, ziraatınız bereketli olur. Domuz da gelmez, tarım zararlıları da. Ürünün rekoltesi de artar, kalitesi de, lezzeti de artar, aroması da, görseli de.. Bal kovanlarının arasına dikin bir dişi bir erkek, ara biti olmaz. Balın kalitesi de artar verimliliği de. Arınız hasta olmaz. Arı ölümleri azalır. Bütün yediğiniz ballar zehirli. Arı bitine karşı kovanlara düşük oranda zehir de sıkıyorlar.

 

Türkiye buzağı ölümlerinde bir numara. Sığırlara antibiyotik, aşı ve yemler, hormonlar sonucu buzağılar ishal oluyor ve ölüyor. Yenidoğan buzağıya CBDli kenevir yağı verin sorun çözülsün. Ahırlarda hayvanların altına kenevir granülü serin, mikrop da olmasın, koku da, kene de olmasın. Yemine kenevir granülü katın daha sağlıklı olsunlar, hasta olmasınlar.

Kenevirin lifini sadece tekstilde kullanmazsınız, kompozit de yapabilirsiniz, Demir, Tahta, Mermer, Cam, Plastik, Porselen kullanılan her yerde kullanabilirsiniz. Ya hu, selüloz ithal ediyorsunuz, kağıt ithal ediyorsunuz, Sunta için odun granülü ithal ediyorsunuz. Bunun selülözünden. Sigara kağıdı da üretilir, çimento torbası da. Parayı kenevir kağıdına basın, mikrop da barınmaz, 700 dereceye kadar alev de almaz. Diplomaları, noter kağıtlarını da kenevirden yapın.

Çelikten sağlam bunlar. Tüm, mayın arama, Jammer kullanıcıları, XRay başında duranlar, telliz kullananlar, elektronik cihazların başında bulunanlar Kenevir kumaşından elbiseler giymeli, RF’nin zararlarından korunmak için. Bu liflerden zırh da yapabilirsiniz. Bio kütlesini ister yakın, ister inşaatta tuğla olarak kullanın. İster un yapın ekmeğinize katın.

Yağını ister siz yiyin, ister arabanızda kullanın petrol yerine. İster Petro kimya için kullanın organik plastik yapın. Plastiğinizde mikrop barınmasın, tabiatta çözülsün. Bütün gıda ambalajlarında Keneviri kullanın.

 

Yahu bunun lifleri çelikten daha sağlam. Korozyon da yapmaz, Radyasyon da geçirmez, gürültü de. Kurşun da geçirmez. Akıllı metal özelliği gösterir, orta şiddetteki darbelerde yırtılmamışsa, bükülmüşse, eski haline gelir..

Bunun tuğlası betondan daha sağlam. Depreme son derece dayanıklı.

Kenevir bambu kamışını kombine kullanın 2-3 kat dayanıklı, kendiniz ekonomik villalar yapabilirsiniz. Yılda 3 ürün alabiliyorsunuz. 4 ayda 2 metre ile 4 metre arasında boy verir.

Kızılay neden plastik çadır yapar ki. 5 yılda bir çürüyor. Haşeratı da kovmaz, çabuk yanar. İtfaiyemiz, doktorumuz-hemşireler, gıda sektörü, polis, asker elektronik sektöründe ya da yoğun elektronik ortamlarında  çalışanlar Kenevir giymeli, kenevir yemeli ki kanser olmasın. Mekanlarında çiçek gibi kenevir yetiştirilmeli.

Yıllarca üniversitelerimizi meşgul edip, Yerli ve milli tohum üreteceğiz diye kenevirin hücresi ile oynayıp, THC’si düşük Kenevir üretmişler. THC düşünce verimlilik de düşüyor. Bitkinin  direnci de zayıflıyor. Lifleri zayıflıyor, verimlilik kaybı var. Rekabet edebilirliğini kendi ellerimizle çökertiyoruz THC’nin gramı 100 dolar. Onu imha ederek kim ne kazanıyor.

Bu THC ce CBD’yi SGK, TİGEM, TÜBİTAK işbirliği ile ilaca dönüştürürsek, yüksek tüketim kapasitesine sahip 100 kadar hastalığın tedavisinde kullanılan ilacı yapabiliriz, hem de çok düşük bir yatırım maliyeti ile.

Tarım sektörüne can gelir, 2 mevsim mahsul alınan yerde 3. Mahsul kenevir olabilir. Toprağı nadas bırakmış gibi bir ıslah da sağlar. Bağa, bahçeye her yere ekebilirsiniz, domatesin patatesin arasında. Verimlilik ve kalite artar. İnsan, hayvan ve bitki daha az hasta olur, daha kısa sürede iyi olur.

Uyuşturucu kullananlar tedaviyi kabul ederse, SGK doktorun ön göreceği dozda THC’yi ücretsiz versin ve bu insanlar kurtaralım. Yeşilay neden bu işe destek vermez bilmiyorum. Kızılay insani yardım bölgelerinde neden kenevir ekimini örgütlemez ki, hem istihdam alanı var, hem gıda, hem barınma, hem sağlık için en kısa sürece sonuç alınabilen. Bir tarım alanı bu.

Bakın terör kullanımı zeka gelişimini hızlandırmasının yanında mutluluk hormonu salgısını artırdığı için aile iş, iş yerinde şiddeti hatta terörü önlemede bir fırsat. Belki bu şekilde daha sabırlı, hüsnü zan eden bir topluluk oluruz.

Hatta TBMM de kenevir ürünleri tüketimi yanında lokanta ve koridorlara kenevir dikseler, belki öfkelerini daha kolay kontrol ederler. Camilerin bile çevresine dikelim, kuşlar gelsin, kelebekler gelsin, haşerat gitsin.

Daha anlatacak çok şey var. OSTİM Üni’nin, Uluslararası Çevre ve Kenevir konferansın a gelirseniz, orada konuşuruz, sorusu olanlar varsa onların da sorularına cevap veririz inşallah.

Bakın kenevir kendiliğinden haram değil, kötü kullanımı sonucu aklı zail edecek şekilde onu kullanırsanız haramdır. Şarap üstünüze dökülürse o necistir, namaz kılamazsınız ama elbisenin , hatta seccadeniz kenevir olsa bu namaza mani değil..

Selam ve dua ile.

 

Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

YORUMLAR

  • 0 Yorum