AKP'li Çamlı: İstanbul horolop şorolop bir zihniyete teslim edildi

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı Biz10 TV’de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşılaştırdı.

AKP'li Çamlı: İstanbul horolop şorolop bir zihniyete teslim edildi
17 Kasım 2019 - 19:53
Çamlı,  İstanbul’un ‘horolop şorolop’ bir zihniyetine teslim edildiğini savundu.

Çamlı,”Tayyip Erdoğan gençlik yıllarından sonra uzun yıllar İstanbul’da il başkanlığı yapmış. Ana kademede de temas etmiş, cenazeyi, düğüne gitmiş kız istemiş, dargınları barıştırmıştır. Her zaman işin içerisinde olmuş, tırnaklarıyla kazımış. 1970’li yılların ortasından beri bildiğim bir insan .Temas ettiği bir background’u var. Bu öyle mi? Pat diye önümüze atıldı. Belli nereden ve nasıl atıldığı. Stratejik bir şehir olan istanbul’un millî bir zihniyetten alınıp ‘horolop şorolop’ bir zihniyete teslim edildi” dedi.

Çamlı, “Ne demek bu horolop şorolop? Ben şimdi kalkıp bir ihanetle suçlamıyorum. Benim literatüre kazandırdığım bazı kelimeler var. Horolop şorolop adam günlük adam, derinliği olmayan, basit, kâr elde etmek için her şeyi yapan adam. Kim seni iteliyor?

Beylikdüzü Belediye Başkanı’ydı tamam da sen şimdi kalkıp bunu Recep Tayyip Erdoğan’la kıyas edemezsin. 20 sene topraklar yoğrulmuş, o mânâda kıyas edemezsin” diye konuştu.

Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Periscope yayını yapan "@yelizadeley" isimli hesabın, AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı tarafından kullanıldığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum