Ali Babacan'dan Muharrem İnce'ye 'seçim gecesi' göndermesi

Ali Babacan, muhalifler tarafından 2018'de seçim gecesi ortadan kaybolmakla suçlanan Muharrem İnce'ye göndermede bulunarak "Bu millet seçim gecesi kendini yalnız bırakanı unutmaz" dedi.

Ali Babacan'dan Muharrem İnce'ye 'seçim gecesi' göndermesi
21 Mart 2023 - 09:35

14 Mayıs seçimlerine 55 gün kaldı.

Partilerin vekillik, Cumhurbaşkanı adaylarının ise adaylık süreçleri devam ediyor.

Bunun yanında partiler sandık güvenliği konusunda da hazırlık yapıyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecini takip etmek amacıyla kurulan "saydık.biz" platformunu tanıttı.

"Bu seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz"
Tanıtım programında konuşan Babacan, "14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliğini, her türlü tedbiri almak zorundayız. Çok dikkatli olmak zorundayız. Çünkü önümüzde, tam demokrasiye giden yolun ayrımı var.

Tek kişinin dağarcığıyla, keyfi kararlarıyla yönettiği ülkeyi ortak akılla, katılımcılıkla, istişareyle yönetmenin eşiğine gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim yanaştırmanın şafağındayız. Biz, bu seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz." dedi.

Muharrem İnce'ye gönderme
Babacan konuşmasına, 2018'de muhalefetin adayı olan ve seçim gecesi YSK'da sabahlamayı vaat ederken tam tersine ortadan kaybolan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye bir göndermede bulundu.

"Bu millet seçim gecesi kendini yalnız bırakanı unutmaz"
Babacan, şöyle konuştu:

"İktidarın bütün gücüyle milletin üstüne geldiği, hayatın her alanına karıştığı, kendi milletini fakirleştirdiği bir dönemde verilecek en iyi cevabın sandığa atılacak bir oy olduğunu bu millet gayet iyi bilir.

 

Fakat oy sandığına dokunanı, verdiği oyu mundar etmeye, saydırmamaya, iptal etmeye çalışanı da affetmez. 2019’da gördük. Verdiği oya sahip çıkmayanı, hakkını savunmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakını da umutlarını alıp karanlığa gömeni de affetmez, unutmaz.

Dolayısıyla bizim sandıklara sahip çıkmamız, aynı zamanda milletimizin bizden çok kuvvetli beklentisidir. Biz, DEVA Partisi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Sizi seçim gecesi yalnız bırakamayacağız.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum