Ali Koç: Rize'de yaşananlar sözün bittiği yer

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2-1 kazandıkları Akhisarspor maçının ardından son dakika açıklamaları yaptı. Başkan Koç da Ersun Yanal gibi Çaykur Rizespor - Galatasaray maçına dair göndermede bulundu. Ali Koç, "Rize'de yaşananlar sözün bittiği yer" ifadelerini kullandı

Ali Koç: Rize'de yaşananlar sözün bittiği yer
12 Mayıs 2019 - 10:31
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2-1 kazandıkları Akhisarspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Bugün oynanan ve Galatasaray'ın 3-2 kazandığı Rizespor maçına ilişkin de konuşan Başkan Koç, "Bugün Rize'de yaşananlar, sözün bittiği maç olsa gerek. Çok merak ediyorum, bu hatalar nasıl anlatılacak" ifadelerini kullandı.

Ali Koç'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Türk futbolu açısından sıkıntılı bir gün geçirdik. Üzücü, endişe verici ama malumun da ilanı. Ben her zaman bu sistemin temizlenmesi gerektiğini üstüne basa basa söylüyordum. Sistemin kokuşmuş olduğunu, teknolojiye rağmen ne kadar kurgulanmış olduğunu görüyorsunuz."

Yazık, çok yazık. Bu beceriksizlikle, küçük bir hakem hatasıyla anlatılacak durumda değil. Türk futbolunun bu anlayıştan, bu virüslerden arınması lazım. Tablo ortada. Halkın, kamuoyunun tepkileri de ortada, sosyal medya diye bir olay var."

"Sadece futbolu yönetenler değil, bu değer zinciri içindeki tüm paydaşların temizlenmesi, arınması, bu sistemin böyle devam etmemesi gerekiyor. Böyle tepkili konuşmalar da bir şey değiştirmiyor ama bence Türk futbolu ayağa kalkmalı."

"İnsanın olduğu yerde hata olur ama hata var, hata var. Hatadan öte bir durumdan bahsediyoruz. TFF, Türk futbolunda adil rekabetin, hakkaniyetin sağlanması için en önemli, sorumluluğu en yüksek olan kurumdur."

"Bugün Rize'de yaşananlar, sözün bittiği maç olsa gerek. Ben doğru bildiklerimi, inandıklarımı anlatmaya devam edeceğim. Türk futbolunun içinde yönetimsel anlamda aktörlerin hepsinin temizlenip, katma değeri, adaleti, marka değerini sağlayabilecek uzmanlar gelmeli. Çok merak ediyorum, nasıl anlatılacak bu hatalar. Yorumcular üzerlerindeki formaları çıkarıp nasıl yorumlayacak, çok merak ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum