Almanya Dil Okulları: En Ünlü Eğitim Kurumları

Almanya dil okulları; yoğun Almanca, genel Almanca, iş Almancası başta olmak üzere çeşitli eğitim programlarında Almanca eğitimi veren okullardır. Özellikle iş için Almanca öğrenmek isteyen kişiler tarafından tercih edilen eğitim kurumları, Almanya’nın geneline yayılmış durumdadır.

Almanya Dil Okulları: En Ünlü Eğitim Kurumları
03 Nisan 2023 - 16:05

 

En iyi dil okullarında doğru ve sistematik eğitim alıp A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar farklı seviyelerde yabancı dil bilgisine ulaşılabilir.
Köln, Berlin, Münih, Frankfurt başta olmak üzere çeşitli Alman şehirlerinde ünlü dil okulları bulunur. Kaliteli eğitimi ile dikkatleri üzerine çeken dil okullarının sunmuş olduğu avantajlar şu şekildedir:
  • Sistematik bir dil eğitimi sunar. Bu sayede öğrencilerin Almancayı en doğru şekilde öğrenmesine katkıda bulunur.
  • Farklı dil programları sayesinde öğrenci talepleri en iyi şekilde karşılar.
  • Yurt dışından eğitim için Almanyayı tercih eden kişilerin dil sınavlarını geçebilmesine destek olur.
  • Teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim programları sayesinde öğrencilerin Almanca iletişim konusunda istedikleri seviyeye ulaşmasını sağlar.

Almanya Dil Kursu Özellikleri Nedir?

İş hayatında ya da sosyal yaşantısında Almancaya ihtiyaç duyan kişilere eğitim veren Almanya dil okulları sayısı fazla olsa da her kurum aynı kalitede hizmet vermemektedir. Bunun yanı sıra bazılarında daha çok iş Almancası yoğunlukta bulunmakla birlikte bazıları iletişim için Almanca öğrenmek isteyenlere hitap eder.
Dil okullarının özellikleri farklı olsa da genel özellikleri şu şekildedir:
  • Hem pratik hem de teorik derslere yer verir.
  • Belirli bir program çerçevesinde eğitim sunar.
  • Başlangıç seviyesi ya da orta seviye fark etmez, her seviyeye uygun bir programa sahiptir.
  • Almancanın yerinde ve ana dili Almanca olan eğitmenler tarafından öğrenilmesini hedefler.

Almanyada Eğitim Alınabilecek Dil Okulları Hangileri?

Almanca, özellikle Türkiyede Almanyadaki işletmelerle iş ortaklığı bulunan şirketlerin çalışanları açısından son derece önemli bir dildir. Bunun yanı sıra Almanyada üniversite eğitimi alacak bir Türk öğrenci, okulların belirlemiş olduğu dil sınavlarını geçebilmek için iyi bir dil eğitimine ihtiyaç duyar. Bu tür durumlarda bir ihtiyaç haline gelen Almanca, yenilikçi ve teknolojik eğitimi ile ünlü dil okullarının sunduğu eğitim ile öğrenilebilir.
En ünlü Almanya dil okulları sayısı fazla olmakla birlikte ön plana çıkanları şu şekilde sıralamak mümkündür:
  • DID Deutsch Institut
  • GLS German Langusge School
  • Carl Duisberrg
Belirtilen Almanya dil kursu seçeneklerinin her birinde çok özel bir eğitim programı uygulanır. Bazı kurumlarda 24 derslik yarı yoğun programlar mevcuttur. Bununla birlikte bazılarında 4-8 hafta süren sınav hazırlık kursları yer alır. Bunun yanı sıra her biri, teorik ve pratik dersleri bir arada sunar.
Dil okullarının fiyatları; verilen eğitimin niteliği, eğitim programının süresi, programın türü gibi hususlara göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca dil okulunun bulunduğu şehrin genel nitelikleri de fiyat konusunda belirleyicidir.

DID Deutsch Institut: Almancayı Akıcı Bir Şekilde Konuşun

Almancayı akıcı bir şekilde konuşmak isteyenler için DID Deutsch Institut iyi bir seçenek olacaktır. 1970 yılında kurulan ve yaklaşık 35 yıldır dil eğitimi veren kurum, Almancanın en iyi şekilde ve yerinde öğrenilmesine katkıda bulunuyor. Her yıl 5000 civarında öğrencisi bulunduğundan geniş bir kitleye eğitim sunduğu bilinmekte. Almanya dil okulları kapsamında yer alan eğitim kurumu Yetişkinler için Almanca, Çocuklar için Almanca ve Profesyoneller için Almanca gibi eğitim programlarına sahip.

GLS German Langusge School: Berlinin En Gözde Bölgesinde Eğitim Alın

Berlinde dil eğitimi veren GLS German Langusge School, 1993 yılında kurulmuştur. 16.000 m2lik bir kampüse sahip olan kurum; İş Almancası, Genel Almanca, Öğretmen Eğitimi gibi eğitim programlarıyla her yıl binlerce öğrenciye eğitim veriyor. Okul, eğitimin yanı sıra öğrencilerin kendilerini çok daha keyifli hissetmesi için çeşitli aktiviteler de düzenliyor. Sportif aktiviteler, öğrenci partileri, Hamburg gezileri bunlardan bazıları.

Yoğun Almanca için En İyi Seçenek Carl Duisberg

1962 yılında kurulan Carl Duisberg, Almanyanın en köklü dil okulları arasında yer alıyor. Almancanın yanı sıra Japonca, İngilizce, Fransızca ve Rusça gibi dillerde de eğitim sunuyor. Birçok ülkede merkezleri bulunmakla birlikte kurumun genel merkezi Kölnde yer alıyor. Derslerde kullanılan kitap ve materyalleri ücretsiz bir şekilde öğrencilerine sunan kurum, özellikle yoğun Almanca eğitimi almak isteyen öğrencilere hitap ediyor.
https://www.itebs.com.tr/almanya-dil-okullari/



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum