Altılı Masa'nın bu toplantısında dananın kuyruğu kopacak!

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, muhalefet cephesindeki adaylık tartışmalarına işaret ederek İyi Parti ve CHP'de çoklu aday konusunun gündeme geldiğini belirtti ve "Yine de beklemek lazım.

Altılı Masa'nın bu toplantısında dananın kuyruğu kopacak!
24 Aralık 2022 - 11:41

 Özellikle de yeni yılın ilk haftası, 5 Ocak tarihinde Gelecek Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıyı… Aldığım duyumlara göre tabir-i caizse bu toplantıda dananın kuyruğu kopacak! Karar verilecek artık" dedi.

Yılman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 yıl önce söylediği "Bir partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmamalı!" sözünü hatırlatarak, "O halde tutarlılık adına hiçbirinin aday olmaması lazım. Ve ben Kemal Bey’in yerinde olsam… Derhal mevcut moddan kendimi kurtarıp, 2019 yerel seçimlerindeki o ayakları yere basan, büyük vizyon ve öngörü ustası 'teknik direktör' moduna geçerim. Samimiyetle söylüyorum; o modu efsaneydi Kemal Kılıçdaroğlu’nun. Ve işte 2019’daki o efsane haline dönerse seçim gerçekten muhalefetin zaferi ile sonuçlanır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Altılı Masa'ya 3 aday önermesi gerektiğini ve Masa'nın da içlerinden birini seçmesi gerektiğini belirtti. Yılman, "Aksi halde ne olursa olsun, seçmende karşılığı hüsran olur. Hayal kırıklığı ve daha kampanya başlamadan büyük yıkım!" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum