Milyonlarca emekli bu kararı bekliyor

2 bin lira maaşı olan emekli, aylık 80 lira da ek ödeme alırken; oran yüzde 9'a çıkarsa bu tutar 180 liraya yükselecek.



7





Son yıllarda yapılan gelir artırıcı düzenlemeler emeklilerin yüzünü güldürüyor. 2000'den önce emekli olanlara intibak, seyyanen zam, Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kaldırılması, promosyon gibi hamlelere son olarak bayram ikramiyesi eklendi. 





 

2 7





Bu yaz 2 bin liralık ikramiyeyi cebine koyan emekliler, yeni intibak, ek ödeme artışı, avans ve faizsiz kredi gibi 4 talep konusunda verilecek kararı da merakla bekliyor. Bu talepler hayata geçerse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan intibak zammı söz konusu olacak. Yaklaşık 5 milyon emeklinin gelirinde artış yaşanacak. 

3 7





Halen emeklilere her ay maaşın yüzde 4'ü, 5'i oranında verilen ek ödeme de yükselecek. Ek ödemenin oranı maaşın yüzde 8-9'una çıkabilecek.

4 7




 


 

 





Örneğin; 2 bin lira maaşı olan emekli, aylık 80 lira da ek ödeme alırken; oran yüzde 9'a çıkarsa bu tutar 180 liraya yükselecek. Emeklilerin bir diğer beklentisi de avans ve faizsiz kredi imkanı. Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere uygulanan avans sisteminin mevcut emeklilere uygulanması isteniyor. 

5 7





Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kamu bankalarıyla anlaşma yapması ve emeklilere sıfır faizli kredi sağlanması talepleri var Bu talepler hayata geçerse, emekliler SGK'dan 3 maaş avans ya da maaşının 10 katı kredi çekebilecek. Faizsiz bu paralar, küçük taksitlerle ödenecek.

6 7





2.5 MİLYONA ÖDEME YAPILACAK





Emeklilerin maaş ödemeleri sürüyor. 2.5 milyon emekli ve hak sahibine, pazartesi ve salı günü maaş ödemesi gerçekleştirilecek SK ve Bağ-Kur emekli ve hak sahiplerinden ödeme günü 26 Ağustos olanlara 27 Ağustos, 27-28 Ağustos olanlara ise; 27-28 Ağustos'ta olmak üzere 2 milyon 581 bin 53 emekliye ödeme yapılacak.