Ankraj Nasıl Uygulanır?

Ankraj ürünlerini kullanırken amaç çelik ya da demir malzemelerini beton içerisine yerleştirilmesini sağlamaktır.

Ankraj Nasıl Uygulanır?
25 Mayıs 2021 - 21:07

Beton zeminli yapılarda bağlantı elemanı olarak kullanılan ankraj ürünler, beton içerisinde bağlama işlemini gerçekleştirir. Ankraj ürünlerini kullanırken amaç çelik ya da demir malzemelerini beton içerisine yerleştirilmesini sağlamaktır. Beton zemin içerisinde açılan bir deliğin, dış etmenlerden etkilenmeden bağlantısını sağlayan ankrajlar, gerilme kuvvetinin zemine ulaştırılmasını sağlar. Ankrajlar yapı elemanı olmalarının yanı sıra birçok farklı çeşitleri de bulunur.


Kullanım alanları oldukça geniş olan ve kullanıldıkları alanda birçok avantajı da beraberinde getiren ankraj ürünleri, saplama ürünlerinden destek alınarak güvenlik amacı ile de kullanılabilir. Saplama Civata firması ile en kaliteli ankraj ürünlerine ulaşabildiğiniz gibi bağlantı eleman desteklerini de inceleyebilirsiniz. Ankraj civatalar plaka ankraj civatalar, yuvarlak plakalı ankrajlar, çubuk ankrajlar ve baskı ankrajlar olmak üzere farklı gruplara ayrılırlar.

Ankraj Yapım Aşamaları

Ankraj oldukça bol çeşitli olması ve kullanım alanı farklılığından dolayı çok değişik uygulanma yöntemlerine sahiptirler. Fakat bunun yanı sıra ankraj uygulamalarında izlenmesi gereken yönergeler vardır. Ankraj uygulaması yapılmaya karar verildiğinde, ankrajın uygulanacağı beton ya da duvarın matkap yardımı ile delinmesi gereklidir.

Açılan delik içerisine biriken toz ve beton kırıntıları temizlenir. Temizleme işlemi açılan deliğe hava vermek amacı ile elektrik süpürgesi ile kolaylıkla yapılabilir. Temizliği tamamlanan bölgeye yapıştırıcı malzeme sıkılır ve içerisine ankraj malzemesi yerleştirilerek sabitlenir. Ayrıca ağır ve yüksek olan bölgelerde gijon saplama ürünlerinden destek alınabilir. Ankraj hakkında detaylı bilgi için Saplama Civata sitesine göz atabilirsiniz.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum