Antalya kâbusu yaşıyor... 3 mahalle ve hastane boşaltıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı.

Antalya kâbusu yaşıyor... 3 mahalle ve hastane boşaltıldı
28 Temmuz 2021 - 16:21

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Bölgede çok sayıda kişiye ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına, havadan ve karadan da müdahaleye başlandı.

Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı.

Bölgeyi tamamen duman kaplarken, yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere müdahale ediliyor.

 

ODATV'YE AÇIKLAMA

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi Antalya'daki korkunç yangını Odatv'ye anlattı. Yangının 7 - 8 noktada birden çıktığını belirten Bahşi "Her tarafı sardı Evrenseki'nin etrafını çevirmiş durumda. Yangın büyüdükçe büyüor. Poyraz da yangını etkiliyor. Birçok ev yandı yaralılar var hayvan öldü" dedi.

İNSANLAR AĞLIYOR

Yangının kontrol altına alınabilecek gibi olmadığını kaydeden Bahşi "3 tane helikopterle söndürülmeye çalışılıyor. Damla damla su taşımak gibi bu. Belediyeler araçlarını gönderdi ama yapacak bir şey yok. Bazı mahallerde yangın söndürüldü ama bulunduğumuz yer hala yanıyor. Etrafta ağlayan insanlar var" ifadelerini kullandı. 

DURUM ÇOK VAHİM

Yangın bölgesinde durumun vahim olduğunu vurgulayan Bahşi "Durum çok vahim. Devlet yeteri kadar seferber olamadı. Can kaybı yok hastaneler tedbir amaçlı boşaltıldı. Bir hastaneye kadar alevler dayandı" şeklinde konuştu.

ŞEHİRDEN KAÇIŞ

Belediye başkanı ile beraber yangın bölgesinde olduklarını söyleyen Bahşi "Vatandaşlar kurtarabildikleri hayvanaları yüklemişler şehirden kaçıyorlar. 70 yaşındaki bir amca ağlıyor. gidecek yerim de yok ben ne yapacağım diye  Devlet bir an önce seferber olmalı insanların malları da canların bir parçası" diye ekledi.

KAYMAKAM: EVLER BOŞALTILDI

Manavgat'ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde de 4 noktada yangın çıktığı öğrenildi. Sarılar Mahallesi'ndeki orman yangını, yerleşim yerlerine de sıçradı. Manavgat Kaymakamlığı Yeniköy Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi için Muhtar Abdullah Zeki Kavuklu'ya talimat verdi.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı" dedi. 

Yangında bazı ev ve arabaların yandığı görüldü.

BAKAN BÖLGEYE GELİYOR 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Manavgat'taki orman yangınına müdahaleyi yerinde yönetmek üzere helikopterle bölgeye hareket etti. Antalya Valisi Ersin Yazıcı da kara yoluyla Manavgat'a geçti.

450 İŞÇİ GÖREV YAPIYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.00 sıralarında 4 ayrı noktada başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızla büyürken, ekipler yangını söndürmek için büyük çaba harcıyor. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, ilçedeki yangınlara 2 uçak, 15 helikopter, 111 arazöz, 6 dozer ve 450 orman işçisiyle müdahale edildiğini bildirdi.



HASTANE BOŞALTILDI

Yangın, bölgedeki özel bir hastanenin yakınına kadar geldi. Alevlerin sirayet etme ihtimaline karşılık hastane tahliye edildi. Yatan hastalar başka bir hastaneye nakledilirken, alevler orman işletme ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, hastaneye ulaşmadan kontrol altına alındı. Hastanenin Genel Müdürü Eşref Karamızrak, yangının hastane yakınına kadar geldiğini, ekiplerin müdahalesiyle hastaneye ulaşmadığını, tedbir amaçlı olarak da yatan hastaların başka hastanelere nakledildiğini söyledi.

Odatv.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum