"Anti-seks" tuvaletleri şüphelilerin üzerine su fışkırtacak

Galler'de bulunan Porthcawl isimli kasaba kamu kullanımına açık tuvaletlerde seks yapılmasını önlemek amacıyla tuvaletlere yeni teknolojik özellikler ekliyor.

"Anti-seks" tuvaletleri şüphelilerin üzerine su fışkırtacak
03 Eylül 2019 - 16:54
Portcawl'ın "anti-seks" tuvaletleri içeride insanların cinsel ilişkiye girdiğini tespit ederse alarmlar ötecek, su fışkırtmaya başlayacak ve kapılar açılacak.

Independent'ın haberine göre umumi tuvaletlere eklenen sensörler şiddetli hareketleri algılayabilecek. Ayrıca tabana yerleştirilen "ağırlığa hassas" sensörler de her kabinde tek kişi olmasını sağlayacak. Yerdeki sensörler de içeride birden fazla kişi olduğunu tespit ederse "güvenlik önlemlerini" devreye sokacak.

Wales Online'ın haberine göre Porthcawl belediyesi bu proje için 170 bin sterlin harcıyor. 

Projenin planlarına göre tuvaletlerin içerisinde insanların geceyi geçirmesini engellemek için "sesli uyarı sisteminin" yanı sıra ışıkların ve ısıtıcıların kapatılması gibi sistemler de olacak.

Bazı Twitter kullanıcıları tuvaletlerin "ağırlık sensörlerine tepki gösterdi. Bir kullanıcı, "Birden fazla kişi olduğunu ağırlık sensörleri mi tespit edecek? Neyi temel alıyorsunuz? Ben iki ergenin kilosuna eşit olabilecek bir kilodayım" yazdı.

Tuvaletlerin inşaatına Ekim'den sonra başlanması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum