Apple Siri'nin muhteşem bir zekaya sahip olduğunu gösteren 8 diyaloğu

Kişisel mobil asistan Siri'nin Türkçe olarak hizmet vermeye başlamasıyla ülkemizdeki Apple kullanıcıları son derece dikkat çeken, zaman zaman güldüren ve zaman zaman da Siri'nin ne kadar büyük bir yapay zeka örneği olduğunu ortaya koyan diyalog örneklerini paylaşmaya başladılar.

Apple Siri'nin muhteşem bir zekaya sahip olduğunu gösteren 8 diyaloğu
15 Ağustos 2017 - 06:23 - Güncelleme: 15 Ağustos 2017 - 12:38


Siri’nin bizleri ne kadar iyi anladığını gösteren ve dehasını ortaya koyan ilginç diyaloglara hep beraber göz atalım.


 




1

Her Defasında İdeal Eş Olmadığını Vurguluyor



   





Siri kullanıma girdikten bu yana yalnızca Türkiye’de değil dünyanın birçok köşesinde milyonlarca insan Siri’ye ilanı aşkta bulundu. Hal böyle olunca da Siri, kendinin çok da doğru bir eş olmadığını söylemek için kullanıcıların özgüvenini çok fazla sarsmayacak, onları derinden etkilemeyecek cümleler kurmayı öğrendi.





2

Konuyu Değiştirmekte Üstüne Yok



   





Apple’ın kişisel asistan hizmeti vermesi amacıyla müşterilerine sunduğu Siri, kendisini amacı dışında kullanmak isteyen kullanıcılarla karşılaştığı zaman konuyu büyük bir ustalıkla değiştirebiliyor. Bu örnekte Siri’ye “Beni seviyor musun” diye soran bir kullanıcı “Bak, arkanda kuş var” cevabını almış.





3

Nereden Geldiğini Unutmuyor



   





Siri’nin birçok insandan daha sadık olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıma sunulduğu günden bu yana milyonlarca kullanıcı Siri’ye “iOS mu yoksa Android mi” ya da “Apple mı yoksa Samsung mu” gibi birçok kıyaslama sorusu sordu. Bu sorular, Siri’nin aklını bir kez bile karıştırmadı ve Siri bu sorular karşısında hiçbir zaman Apple’a ve iOS’a ihanet etmedi.


 




4

Kavgaya Körükle Gitmiyor



   





Sahibi ona anlamsız bir şekilde kızdığı zaman ne cevap vermesi gerektiğini çok iyi bilen Siri, asla kavgaya körükle gitmiyor ve son derece uysal cevaplarla sahibinin sakinleşmesini sağlamaya çalışıyor.





5

Son Derece Akıllı Tavsiyeler Veriyor



   





Siri ile arkadaş edasıyla diyaloğa geçerseniz, bazı konularda tavsiyeye ihtiyacınız olduğu anlarda son derece akılcı sözler söylediğini görebilirsiniz. Görselde de gördüğünüz üzere Elmas adlı uykusu gelen sahibine derhal telefonu bir kenara koyarak uyuması gerektiğini söyleyen Siri, görev tanımlarını o kadar iyi biliyor ki Elmas’ın “benim yerime vizelere çalışır mısın” sorusuna absürt bir cevap vermiyor.





6

Sosyal Mesaj Vermeyi İhmal Etmiyor



   





Siri, yeri geldiği zaman sosyal mesaj vermeyi de ihmal etmiyor. Yapısal açıdan çok basitmiş gibi algılansa da Siri’nin kendisine “uykum var” diyen bir insana “umarım araba kullanmıyorsundur” demesi son derece dahiyane bir olay ve Apple’ın kişisel asistanının ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koyan detaylardan yalnızca bir tanesi.


 




7

Kültüre Hızlıca Uyum Sağlıyor



   





Siri, Türk kültürüne de hızlıca uyum sağladı. Öyle ki yalnızca Türk kullanıcılara hitap eden cevaplar, kültür ile son derece uyumlu bir şekilde veriliyor. Mesela yukarıdaki örneğe baktığınız zaman “ne yesem” sorusuna “yumurtaya yumulmak gibisi yok” cevabı veriliyor.





8

Şaka Yapmayı da Biliyor



   





Örnekteki görselde Siri'nin sahibi Siri'ye "Apple seni niye üretti?" sorusunu yöneltiyor ve Siri şu cevabı veriyor:

-Sadece bir sebep yüzünden üretildim. Hayatınızı daha kolay hale getirmek ve daha eğlenceli yapmak için. (Sanıyorum ki iki sebep varmış değil mi?)


YORUMLAR

  • 0 Yorum