O komutan, hain planı açıkladı

44 yıllık askerlik hayatının 5 yılını general rütbesinde olmak üzere 20 yılını bilfiil, dağ-taş demeden terörle mücadele ederek geçirmiş.

O komutan, hain planı açıkladı
13 Ağustos 2017 - 12:44
 15 yıl Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tim, tabur, taburlar komutanlığı yapmış. Alay komutan vekilliği, kurmay başkan vekilliği görevlerinde bulunmuş ve sonunda Özel Kuvvetler Komutanı de olmuş.

Savunmasını dinlerken fotoğraflar gösteriyor. Bakıyorsunuz peşmerge kıyafetiyle Kuzey Irak’ta, bakıyorsunuz Gabar’da, Kato’da, Cudi’de, Bestler-Dereler’de, Kuzey Irak’ta, Zap’ta, Hakurk’ta, Gara’da, Metina’da, Mezi Keryadere’de, Sinaht’ta, Haftanin’de, Musul’da, Kerkük’te, Erbil’de, Kifri’de, Köysancak’ta, Hacı Umran’da, Süleymaniye’de çok riskli ve çok önemli görevlerde… Bu bölgelerin her dağında, her yamacında olduğunu kanıtlayan görüntüler..

PLANI BOZDULAR

2002 yılında tuğgeneral rütbesine terfi ettirildiğinde görev yeri Tunceli/Hozat’tı. 2011 yılında korgeneralliğe terfi ettirildiğinde en zor görevlerden sayılan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na atandı. Askerleri, korucularıyla birlikte ayağında postal, elinde silahı eksik olmadı. Bölücü terör örgütü PKK bitirilme noktasına doğru gidiyordu ki, hükümet politika değiştirdi. Abdullah Öcalan’la, Kandil’deki örgüt ele başlarıyla görüşmeler yapıldı.

Terör olaylarının, soruşturmalarının ortağı haline gelen FETÖ/PDY’nin yargı içerisine sızmış militanlarınca istismar edildiği, davaların gereksiz yere uzatıldığı, çarpıtılmış bilgi sızdırılması yoluyla davaları farklı yöne çektiğini ilk anlatan dönemin Van Savcısı Mustafa Alper’di. Son görev yeri Denizli’de FETÖ’yle etkili mücadele eden Alper, kaza sonucu hayatını kaybetti.

Korgeneral Yıldırım Güvenç, Savcı Mustafa Alper ve Adli Müşavir Askeri Hakim İlker Aksoylu’yla plan yaparak bölgede bulunan her kademedeki birlik komutanlarının soruşturma heyetlerine bilgi aktarmasını ve heyetlerin de olay yerine götürülerek bunları kendi gözleriyle yerinde görmelerini sağladı. Bu şekilde yargı süreçlerinin hızlanması ve zamanında tamamlanmasını sağlayarak FETÖ’cülerin planını da bozdu.

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum