"Bankacı alacaktan, elektrikçi sermayeden vazgeçsin"

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, Londra’da düzenlenen FT Enerji Dönüşüm Stratejileri Zirvesi’nde sektöre dair değerlendirmelerde bulundu.

"Bankacı alacaktan, elektrikçi sermayeden vazgeçsin"
02 Temmuz 2019 - 10:04
Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, Londra’da düzenlenen FT Enerji Dönüşüm Stratejileri Zirvesi’nde sektöre dair değerlendirmelerde bulundu. paylaşan Zaimler, bugün enerji sektöründeki oyuncuların borçlarının ödenebilmesi için mutlaka finansman modelleri geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sektörün gündeminde enerji sermaye girişim fonunun bulunduğunu hatırlatan Zaimler “Esasında sermayedarın ya ilave sermaye koyacağı veya öz sermayesinden kısmen veya tamamen, bankaların da alacaklarının bir kısmından bir şekilde vazgeçmesi gibi konuların yavaş yavaş hayata geçmesi lazım. Şirketler sermaye konusunda mutlaka çözüm bulmalı” dedi.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, enerji sektöründeki oyuncuların yaşadığı tıkanıklığın kalıcı olarak aşılabilmesi için kamuya da önemli bir görev düştüğünün altını çizen Kıvanç Zaimler şöyle konuştu:

“Burada kamunun da bu sektöre finansman verilebilecek, serbest piyasa ekonomisiyle ilgili şartları daha iyi oluşturması lazım. Bunu yaparken de asla ve asla yeni oluşum içinde, eşit taraflar arasında rekabeti bozacak farklı uygulamalar yapmamalı. Bu sektöre para koyan yatırımcının ya da bu sektöre kredi veren finansörün önünü görebilmesi, buradaki sistemin doğru çalışmasına olan güven işin en temel noktası.”

Burada kamu, yatırımcı ve finansörden oluşan kamunun üç paydaşına da önemli işler düştüğünü yineleyen Zaimler “En önemli konu oyunun en önemli kurucularından biri olarak kamunun, gerek yatırımcı anlamında, gerekse finansman sağlayan tüm yurtdışı kurumlara, borsacılara, bankacılara güven verecek aksiyonlar alması lazım. Özellikle de serbest mekanizma dinamiklerinin, maliyet bazlı sistemlerin çalıştığına dair kuvvetli sinyaller verecek adımların hayata geçirilmesi lazım. Büyük resim bu aslında” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum