Barolar İsyan Kılıcını mı Çekti? .

Saray'a gitmeme kararları peş peşe geliyor Yargıtay Başkanlığı'nın 2 Eylül 2019 Tarihinde ''Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'' zinde yapılacak olan 2019-2020 Adli yılı açılış töreni davetine

Barolar İsyan Kılıcını mı Çekti? .
17 Ağustos 2019 - 11:41
Yargıtay Başkanlığı'nın 2 Eylül 2019 Tarihinde ''Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'' inde yapılacak olan 2019-2020 Adli yılı açılış töreni davetine,bir çok il barosu katılmama kararı aldı. İzmir ve İstanbul'un açıklamalarından sonra bir çok il Beştepe'de yapılacak törene katılmama kararı aldı. Bir çok il'in Yönetim Kurulları törene katılmama kararı alarak durumu resmi yazı ile Yargıtay Başkanlığı'na bildirdiğini açıkladı.

Sosyal medyada Adli açılış törenine katılmama kararı aldıkları söylenen bazı İl Baroları İstanbul, İzmir, Kocaeli, Van, Ordu, Muğla, Adana, Aydın, Antalya, Bursa ve Eskişehir il barosu.

Sosyal medyada baroların katılmama kararına desteklerin olduğu kadar eleştirilerde yapıldı. Özellikle bazı sosyal medya kullanıcıları "Barolar İsyan Kılıcını mı Çekti?" derken bazı kullanıcılar ise cesaretin bulaşıcı olduğunu ve 81 il barosunun buna katılmama kararı almasını istedi. Ancak bu durumu eleştiren özellikle Ak partili kullanıcılar Saray'a isyanın faturası ağır olur Baroların bu yaptığı adli isyandır şeklinde alınan kararı eleştirdi.

İşte Bazı baroların resmi açıklamaları















YORUMLAR

  • 0 Yorum