Binali Yıldırım "Yok yok yok" dedi, arşivi ortalığa saçıldı

Yıldırım'ın canlı yayındaki sözlerinden sonra sosyal medyada dikkat çeken paylaşımlar yapılırken, Yıldırım'ın da arşivi açıldı.

Binali Yıldırım "Yok yok yok" dedi, arşivi ortalığa saçıldı
17 Haziran 2019 - 01:47 - Güncelleme: 17 Haziran 2019 - 01:58

Binali Yıldırım yanıt verdi ama...




Yıldırım, 25 ilçe belediyesi kazandıkları için "Gönül Belediyeciliğin Kazandı" afişlerini astıklarını ifade etti. Ancak, asılan afişlerde bir ayrıntı vardı. 1 Nisan'da İstanbul'un her yanına asılan afişlerde, Binali Yıldırım'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları bulunuyordu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran’da yenilenecek seçimin iki önemli adayı, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canlı yayında buluştu.

Programda, iki aday birbirlerine birer soru sordu.

İmamoğlu, Yıldırım'a, 1 Nisan'da neden İstanbul'a "Gönül belediyeciliği kazandı" afişi astıklarını sordu.

Yıldırım ise, 25 ilçe belediyesi kazandıkları için "Gönül Belediyeciliğin Kazandı"afişlerini astıklarını ifade etti.

Ancak, asılan afişlerde bir ayrıntı vardı. 1 Nisan'da İstanbul'un her yanına asılan afişlerde, Binali Yıldırım'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları bulunuyordu.

Binali Yıldırım, programda afişlerde neden kendisinin fotoğrafının bulunduğuna dair herhangi bir açıklama yapmadı.

İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçim öncesinde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi. 

Yayında, moderatör İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım'a, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile ilgili bir soru yöneltti. Küçükkaya, "Bir meslektaşım sordu. Siz hayatınızda FETÖ yurtlarında kaldınız mı, örgüt elebaşını gördünüz mü?"derken, Yıldırım ise, "Yok, ben ne örgüt elemanını ne de FETÖ'yü görmüşlüğüm, ne de yurtlarında kalmışlığım yoktur" diye belirtti.

ARŞİVİ DÖKÜLDÜ

Yıldırım'ın bu sözlerinden sonra ise sosyal medyada dikkat çeken paylaşımlar yapılırken, Yıldırım'ın da arşivi açıldı.

Paylaşımlarda, Yıldırım'ın İzmir'de Türkçe Olimpiyatları'nda Gülen'e "Hoca efendi" şeklinde seslendiği görüntüler yeniden gündeme geldi. Paylaşımlarda ayrıca, Yıldırım'ın yine geçmişte Gülen'in kardeşi Hasbi Nidai Gülen'in Erzurum’daki cenaze törenine katılması da gündeme getirildi.

Öte yandan, 2013 yılında Binali Yıldırım İletişim Ofisi'nin de FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatları için bir tweet attığı da fark edildi.

 

İşte Binali Yıldırım'ın Türkçe Olimpiyatları'nda yaptığı o konuşma:



İşte o paylaşımlar:







Odatv.com

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum