Borcunuz Varsa Hemen Kontrol Edin!

Hacizler gönderilmeye başlandı! Borcunuz varsa hemen kontrol etmeniz gerekiyor…

Borcunuz Varsa Hemen Kontrol Edin!
15 Mayıs 2022 - 10:50
Emin olunamayan veya bilinmeyen borçlar, kişilerin ve kurumların başına istenmeyen dertler açabiliyor. Ödenmesi unutulmuş az miktar borç bile maaşa veya mülke konabilecek haczin öncüsü olabiliyor. Hakkınızda haciz işleminin olup olmadığını sorgulamak bürokratik işlemlerin dijitalleşmesiyle birlikte artık oldukça kolay. Haciz, bir kişiye veya kuruma ödenmemiş borçlar sonucunda ortaya çıkan hukukî işlem olarak tanımlanabilir. Haciz sorgulama işlemini yasal takip altında olan borcunuz varsa düzenli olarak yapmanız önerilir. Bu sayede hakkınızda kesinleşmiş veya devam eden kararlarla ilgili bilgi almanız hızlı ve kolayca gerçekleştirilir. HACİZ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) aracılığıyla sorgulama gerçekleştirmek için telefonunuzdaki mesaj bölümüne T.C. kimlik numarası ve dosya numarasını yazıp 4060’a kısa mesaj göndermeniz yeterli oluyor. Bu yolla haciz sorgulaması yapmak için UYAP sistemine kaydolunması gerekiyor. Ardından gerçekleştirilecek her sorgulamada kullanıcıdan vergiler dahil 1,5 TL alınıyor. Bu hizmet Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom kullanıcılarına özel olarak sunuluyor. Diğer yol ise e-devlet üzerinden haciz sorgulaması gerçekleştirmek. Bunun için T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapıp arama çubuğundan ilgili sayfaya ulaşmanız yeterli oluyor. Eğer ilk defa e-devlete giriş yapılacaksa ilk şifre PTT şubelerinden temin edilebilir. Haciz sorgulama işlemi, sitedeki arama çubuğu üzerinden “Dava Dosyası Sorgulama” kısmına giriş yapılarak sorgulama gerçekleştirilebilir.
E-HACİZ SORGULAMASI NEDİR? Elektronik haciz olarak tanımlanan e-haciz, borçluların haczini elektronik ortamda tanımlamak için kullanılır. E-haciz maaş ve gayrimenkul üzerinden uygulanabilir. E-haciz sorgulaması da e-devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilir. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresiyle sisteme giriş yaptıktan sonra iki seçenek üzerinden e-haciz sorgulaması yapabilirsiniz: Banka hesabınız üzerinizdeki e-haciz sorgulaması için arama çubuğuna “Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama”, araçlarınız üzerindeki e-haciz sorgulaması için ise “Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama” yazarak ilgili sekme üzerinden sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
E-HACİZ KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİ? E-devlet üzerinden yapılan haciz sorgulamaları sadece Maliye Bakanlığı'nı kapsıyor. E-haciz borçlarınızın durumunu öğrenebilmek için öncelikle bir devlet kurumuna borcunuzun olması gerekiyor. E-haciz sistemi kapsamındaki borçlar: l İdari para cezaları l Kredi Yurtlar Kurumu borçları l Motorlu Taşıtlar Vergisi borçları l Sigorta primleri l Mahkeme cezaları l Trafik cezaları l Yargılama giderleri - Haberin devamına http://www.yenigunaydin.com/2022/5/borcunuz-varsa-hemen-kontrol-edin-h2607.html adresinden ulaşabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum