Çekici biri olmanın 6 yolu belli oldu

Bir ortama girdiğinde oradaki en popüler, seksi ve çekici olmayı kim istemez? Ancak yaş, vücut ya da karakter gibi faktörler yüzünden bunun gerçekleşme olasılığının düşük olması kişiyi özgüvensizliğe itebilir.

Çekici biri olmanın 6 yolu belli oldu
30 Nisan 2024 - 10:18

Alanında uzman bir psikoterapist ise bunun nasıl mümkün olabileceğini altı maddede açıklıyor.

İlişkiler üzerine çalışan İngiltere merkezli psikoseksüel psikoterapist Clare Faulkner, “Odadaki en seksi kişi olmanın görünüşle ya da cinsellikle hiçbir ilgisi yok” diyor ve herkesin cinsel çekiciliğini artırmasını mümkün olduğunu ekliyor.

Faulkner, arzu nesnesi olmanın hayati unsurlarını şu şekilde sıralıyor…

1. Görünüşe değil, duygulara odaklanın

Güven inkar edilemez derecede çekicidir. Kendinize güven duyduğunuzda ve kendinizi rahat hissettiğinizde, başkaları da doğal olarak size çekilir. Peki onu nasıl besleyebiliriz? Güven geliştirmek, değerinizi, güçlü yönlerinizi bilmek ve pişmanlık duymadan kendiniz olmayı öğrenmekle ilgilidir. Benzersiz bir stil geliştirmek bunun bir parçası. Önemli olan “iyi” veya “seksi” giyinmek değil, kendinizi kendinize uygun bir şekilde sunmaktır. Stil kişiliğinizi yansıtabilir ve kendinizi güvende hissetmenizi sağlayabilir. Ayrıca nasıl göründüğümüzden ziyade nasıl hissettiğimize odaklanarak kendimize güvenme konusunda daha iyi olabiliriz.

 

2. Beden dilinizi rahatlatın

Beden dili bunda büyük bir rol oynuyor. Rahat bir duruş geliştirmeyi, göz teması kurmayı, sık sık gülümsemeyi, vücudunuzu hoş karşılanacak ve insanları kendine çekecek şekilde kullanmayı düşünün. Sıcaklık ve ilgiyi iletmek için jestler ve yüz ifadeleri kullanın. Bu aynı zamanda özgüvenin kibre dönüşmemesini de sağlar. Ancak genellikle bir kıvılcım oluştuğunda bunun nedeni bir kişinin aralıksız konuşması değildir. Denge var, eşit paylaşım var, verme ve alma var; güzel bir dans yaşanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum