Cenk Tosun'u da al git!

Cenk Tosun üçüncü sınıf bir golcü, istersen önce bu gerçeği kabullen Şenol Hoca!

Cenk Tosun'u da al git!
05 Şubat 2023 - 10:45

Aklıselim Beşiktaşlılar ‘dur artık’ demeli ‘hasbelkader’ başkanlık koltuğunda oturan Ahmet Nur Çebi’ye ve hemen ardından da uyarmalı, yok en iyisi kulağına söylemeli; Erling Haaland’ı transfer etseniz nafile, çağın gerisindeki Şenol Güneş ve ekibiyle başarılı olamazsınız. Kupadan elendiniz, Lig'deki iddianızı tamamen yitirdiniz iyisi mi ne kendinizi ne de yandaş grubunu kandırmayın ve eldeki mevcut ile idare edin. Böylece Beşiktaş’ın olmayan parasını da har vurup harman savurmamış olursunuz…" 

Beşiktaş’ın rakip kaleye şut çekemediği maçlara bir de Sivasspor karşılaşmasını ekledik. Şenol Güneş’in sahaya sürdüğü kadronun bunu yapamaması açıkçası en azından beni şaşırtmadı. Cezalı Gedson Fernandes’in yokluğunda henüz takım arkadaşlarını tanıma olanağı bulamayan Amir Hadziahmetovic’i ‘kurtarıcı’ olarak sadece Şenol Güneş direkt sahaya sürer. Zira Şenol Güneş’in futbol mantalitesi bunu gerektiriyor! Manchester United’a transfer olan Hollandalı futbolcu Wout Weghorst’un Beşiktaş’taki antrenmanlardan memnun olmadığını dile getirmesine biraz içerlemiştik, meğer ‘adam’ bir şeyler anlatmaya çalışıyormuş! Fizik ve kondisyon olarak ‘dibe vuran’ bir Beşiktaş izledik, Sivas deplasmanında. Ayaz her iki takımın futbolcularını da bezdirdi ama nedense ev sahibi ekipte Max Gradel’in enerjisi ve becerisi tükenmek bilmedi. Beşiktaş onlarca futbolcu transfer etti hem de İngiltere Premier Ligi’nden lakin Max Gradel benzeşi bir futbolcuyu kadrosuna katmayı beceremedi. Futbolu televizyondan izleyip öğrenen akıl hocan Beşiktaş’ı, Premier Lig'in çöplüğüne çevirdi sevgili Ahmet Nur Çebi, sen de Trabzonlu hemşerin Şenol Güneş tercihinle üzerine tuz-biber ekiverdin…

Beşiktaş’ın orta sahası üretkenlik bir yana ayakta durmakta güçlük çekti, ilerisi ise tam bir facia! Vincent Aobubakar ile Cenk Tosun’u birlikte oynatma inadı neden Şenol Güneş? Cenk Tosun’u ‘iple bağlasan’ kanatta oynamaz ki sadece oynuyormuş gibi yapar! Onun tek isteği kale önünde olmak ve gol atmak. Bunu da yapıyor ama rakip takımın savunma elemanlarının zafiyet gösterdiği maçlarda. Cenk Tosun üçüncü sınıf bir golcü istersen önce bu gerçeği kabullen Şenol Hoca! İyisi mi ‘Cenk Tosun’u da al git!’ 

Arada kaynamasın Tayfur Bingöl’ün maçın başlarında Max Gradel’e ceza alanı içinde yaptığı harekette hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterseydi kim itiraz edebilirdi? Karşılaşmanın sonlarına doğru da ya Karol AngielskiMert Günok’ı aşabilseydi? Yansız ve de tarafsız; maç boyunca rakip kaleye ‘bir adet’ isabetli şut çekemeyen Beşiktaş, Sivasspor’dan tek gol yediği için şanslı… Oldukça net, bu kadroya futbol oynatamayan teknik direktör hiçbir mazeretin ardına gizlenemez ayrıca Beşiktaş’ı da yönetemez. Onun için ideal takım Faroz Yalıspor ya da Sürmenespor’dur! 

Elbette bir de işin ‘ironi’ bölümü mevcut! Şenol Güneş’in yıllarca formasını giydiği Trabzonspor’un sempatizanı olması yadırganamaz, Beşiktaş’ın uzun yıllar kaptanlığını yapan Rıza Çalımbay’ın Beşiktaş’ı değil de Sivasspor’u çalıştırması ise ters geliyor doğal. Tıpkı Trabzonluluğu ile övünen Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş’ın başkanı olması gibi!..  
 

Asena Özkan

[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum