CHP ve İş Bankası'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü uçağında gazetecilere yaptığı "CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri Hazine'ye devredilmeli" açıklamasının ardından Türkiye yeni güne yoğun bir gündemle başladı. CHP ve İş Bankası'ndan açıklamalar peş peşe geldi.

CHP ve İş Bankası'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt
17 Eylül 2018 - 09:48
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti sonrasında Cumhurbaşkanlığı uçağında gazetecilerle yaptığı sohbet yine yeni haftanın ilk gündemi oldu.

Erdoğan konuşmasında, CHP'ye ait Türkiye İş Bankası hisselerinin Hazine'ye geçmesi gerektiğini söylemişti. Erdoğan'ın bu açıklamaları haftanın ilk önemli gündem maddesi olarak manşetlere taşınırken, CHP ve İş Bankası'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

CHP'den yapılan ilk açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri "hukuk dışı bir ekonomik operasyonun ayak sesleri" olarak yorumlanırken, İş Bankası yönetimi de bir açıklama yaptı.

Erdoğan: ''CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri Hazine'ye geçmeli''Erdoğan: ''CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri Hazine'ye geçmeli''

CHP: "HUKUK DIŞI OPERASYONA HAZIRLIK YAPILIYOR"

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine'ye geçmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP'den yanıt geldi. Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren, Bülent Tezccan, "hukuk dışı bir dizi ekonomik operasyonlara hazırlık gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri ile ilgili açıklama yaptı. CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine'ye geçmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Atatürk'ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerin sonrası "CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerine el konulacak" yorumları yapıldı.

Konuyla ilgili CHP'den ilk açıklama Parti Meclis Üyesi, Bülent Tezcan'dan geldi. Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren Tezcan, "Darbeciler Atatürk’ün mirası ile uğraşmaktan bıkmıyor. 38 yıl önce Kenan Evren, şimdi de Erdoğan!.. Atatürk’ün bütün siyasi mirasına husumet besleyen Erdoğan şimdi de şahsi mirasına saldırıyor. Erdoğan’ın Atatürk’ün mirasına saldırı ve saygısızlık niteliğindeki İş Bankası tartışmasını açmasının amacı dikkatleri ekonomik krizden başka alana taşıma çabası ve hukuk dışı bir dizi ekonomik operasyonlara hazırlık gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

İŞ BANKASI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

İş Bankası "Atatürk'ün bankamızdaki hissesi yüzde 28.09'dur. Bu miktarın CHP ya da Hazine Bakanlığı tarafından birlikte ya da ayrı ayrı değerlendirildiği olmuştur" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum