Çin ordusu Türkiye sınırına mı geliyor

Wong Roy Chang, "Suriye Ordusu ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz, İdlib Operasyonu'na gelince, katılımımız için siyasi bir karar gerekiyor" diye konuştu.

Çin ordusu Türkiye sınırına mı geliyor
04 Ağustos 2018 - 19:44 - Güncelleme: 05 Ağustos 2018 - 08:57
Çin'in Şam Büyükelçisi Qi Qianjin, Suriye medyasına verdiği demeçte, ülkedeki iç savaşın kaderini etkileyecek ifadeler kullandı.

Büyükelçi Qi Qianjin, Çin'in Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamasına yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti. Suriye'nin Al-Watan Gazetesi'ne konuşan Qi Qianjin, Çin'in "teröristlere karşı savaşında Suriye'yi desteklediğini” söyledi.

“İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYİ UMUT EDİYORUZ”

Uygur kökenli Çin vatandaşlarının Suriye'de, Beşar Esad'a karşı savaştıkları için üzgün olduğunu söyleyen Qi Qianjin, Çin Ordusu'nun Suriye Ordusu ile ilişkilerini geliştirmeyi umut ettiğini sözlerine ekledi.

Büyükelçi Qi Qianjin, Çin'in Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Çin'in Suriye'nin yanında yer alma konusunda istekli olduğunu belirtti.

“İDLİB OPERASYONUNA KATILIMIMIZ İÇİN SİYASİ BİR KARAR GEREKİYOR”

 

Çin Askeri Ateşesi Wong Roy Chang ise, Suriye ve Çin orduları arasındaki askeri iş birliğinin devam ettiğini belirtirken, "iyi ilişkilerimiz devam ediyor, ülkelerimizin güvenliğini, bütünlüğünü ve istikrarını sağlamak için çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Askeri ateşe konuşmasının devamında dikkat çekici ifadelerde bulundu. Wong Roy Chang, "Suriye Ordusu ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz, İdlib Operasyonu'na gelince, katılımımız için siyasi bir karar gerekiyor" diye konuştu.

Wong Ray Cahng, bugün Suriye'de Çin kuvvetlerinin olmadığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum