Cinsellik sonrası davranışların anlamları

Psikiyatist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, cinselliğin başlamasından önce kadın ve erkeğin davranışları nasıl farklı ise, cinsellik sonrası da farklılık gösterdiğini belirtti.

Cinsellik sonrası davranışların anlamları
09 Eylül 2019 - 09:57
Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2019




Posta'da yer alan habere göre, farklılıkların karşı tarafın çeşitli eleştirilerine neden olabileceğini ifade eden Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, "Cinsellik sonrası salgılanan oksitosin hormonu davranışları belirlemede etkin bir rol oynasa da tek başına bu davranışları açıklamakta yetersiz olabiliyor" dedi.



Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, cinsellik sonrası kadın ve erkek tutumlarını şöyle açıkladı:



Paylaş Tweetle

17




Sarılmak: Kadınlar genelde cinsellik sonrası sarılmayı tercih ediyorlar. Kendilerini daha güvende hissediyorlar. Esasen cinsellik öncesi gördüğü ilginin gerçekliğini sınama çabası olarak da değerlendirilebilir.



İlişki hakkında konuşmak: Genelde birbirlerine çok zaman ayırmayan çiftlerde, ya da erkeğin çok konuşkan olmadığı birlikteliklerde sık görülüyor. Esasen günlük koşuşturmalar esnasında ya da çocuklarla uğraşırken ihmal edilen duygusal yakınlığın değerlendirme zamanı olarak düşünüyor.



Paylaş Tweetle

27




Şu an ne düşünüyorsun sorusu: Birçok kadın cinsel ilişki sonrası sessizliği, biraz önce yaşanan yoğunluğun karşı tarafça ne kadar değerli bulduğunu değerlendirmeye çalışır.



Uzaklaşmak: Eğer kadın cinsellik esnasında orgazm olmamışsa bu sık görülür. Hele bir de karşı tarafça bu önemsenmemişse daha belirgin olarak gözlemlenir.



Paylaş Tweetle

37




Hemen giyinmek: Kendi bedeni ile barışık olmayan, ya da karşı tarafın böyle bir değerlendirme yapması ile ilgili endişe yaşayan kadın cinsellikten sonra çabucak giyinir.



Ters davranmak: Cinsellikte orgazm olmayan ya da erkeğin daha bencil davrandığı ilişkilerde daha sık görülür. Ön sevişme yetersiz ise ya da erken boşalma durumlarında da bu davranış gözlemlenebilir.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum