Cizre İcra Dairesi'nden 'satılık doktor' ilanı

Çocuk sağlığı, genel cerrahi, iç hastalıkları, kadın doğum uzmanlıkları 55 bin 650 liraya satışta "Doktorlar taksi plakası gibi alınıp satılıyor"

Cizre İcra Dairesi'nden 'satılık doktor' ilanı
13 Eylül 2019 - 08:11 - Güncelleme: 13 Eylül 2019 - 08:49
Cizre İcra Dairesi tarafından yayımlanan ihale ilanında bir özel hastanenin hekim kadrosu ‘satışa çıkarıldı’. İlan, “Tıbbi cihaz ve medikal ürünler icradan satılıktır (toplu satış)” başlığıyla yayımlandı. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, "Yüzde 18 KDV’li ve açık artırmalı bir şekilde hekimleri ‘mal’ olarak nitelendirdiler" diyerek tepki gösterdi.

Birgün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, “Aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup” ifadesine yer verilen ilanda satışa çıkarılanın “Özel Botan Hospital Hastanesi'nin ruhsatname ve bu ruhsata bağlı Özel Hastane Faaliyet İzin Belgesi bağlı ve yukarıda branşları ve detayları belirtilen 22 adet Tabip Kadrosu” olduğu belirtildi.

Hekimlerin tepkilerine yol açan ilanda, “ihaleye çıkarılan ve değerleri belirtilen” hekim kadrosunun listesi yer aldı. Hekimlere maddi bedel biçilerek yayımlanan ilanda, ortopedi ve travmatoloji, radyoloji, üroloji, anestezi ve reanimasyon, beyin ve sinir cerrahisi, biyokimya, çocuk sağlığı, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, göz, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, kadın doğum hastalıkları, kardiyoloji, kulak burun boğaz alanında uzman hekimler satışa çıkarıldı. Çocuk sağlığı, genel cerrahi, iç hastalıkları, kadın doğum uzmanlıkları 55 bin 650 liraya satışa çıkarken, diğer uzmanlıklara 44 bin 520 lira değer biçildi.



"Doktorlar taksi plakası gibi alınıp satılıyor"



Duruma tepki gösteren İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, "Taksi plakası gibi alınıp satılıyor. Bu bizim en hafif tabirle ‘Skandal’, ‘Rezalet’ olarak tanımladığımız bir olay. Kesinlikle kabul edemeyeceğimiz bir durum. Açık artırmayla hekimleri sunmanın, ihale günü ilan etmenin bizim açımızdan kabul edilebilir bir yanı yok. Sağlığı özelleştiren, hekimliği alınıp satılmak üzerine mal haline getiren ‘sağlık reformuna’ karşı mücadelemizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum