Dikkat: İstanbul'da Taksi ücretlerine gizli zam!

İstanbul’da bazı taksiciler taksimetre açmadan aldıkları yolculardan iki kat para isteme başladı. Yaşan bu vahim olayı bir vatandaş cep telefonu kamerasına kaydetti

Dikkat: İstanbul'da Taksi ücretlerine gizli zam!
01 Temmuz 2023 - 12:17

Türkiye’de sarı taksilerle ilgili şikayetler bir türlü bitmiyor. Şimdi de taksimetre açılmayan müşterilerden iki kat para istendiği iddia ediliyor.

Rıfat Kırcı'nın Cumhuriyet gazetesindeki habere göre, taksicilerin kısa mesafede yolcu almama, fazla ücret talep etme ve hizmet kalitesiyle ilgili şikayetler artıyor.

Örnek olarak, Esenyurt'ta bir yolcu, ailesiyle taksiye binerken 200 TL ödediği bir yolculuktan dönerken taksici tarafından 400 TL istendiğini dile getiriyor. Taksicinin taksimetreyi açmayarak bu tutarı talep ettiği yolcu, yaşadığı mağduriyeti videoya kaydediyor.

Bir başka Vatandaş ise yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:

“Uygulama üzerinden taksi çağırdım, bu esnada görünen rakam 210 TL’ydi. Bu şekilde sürüşü onaylayıp taksici arkadaşla buluştum. Yolculuk esnasında tutarın 300 TL olduğunu söyledi. Kabul etmeyeceğim bir tutarla yolculuk etmiş oldum.”

İSTANBUL’DA TAKSİ SORUNU BİTMEK BİLMİYOR

İstanbul'da turizm hareketlendiği sürece benzer şikayetlerin artarak devam ettiği görülüyor. Şehirde toplam 18,395 sarı taksi bulunuyor ve nüfusa göre yaklaşık 800 kişiye bir taksi düşüyor. 2022'nin ilk 10 ayına ait verilere göre, Emniyet, jandarma ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 11,757 cezai işlem uygulanmış. Bu da taksilerin %64'ünden şikayet alındığını gösteriyor. En sık şikayet edilen konular arasında yol ve yolcu seçme, kısa mesafeye gitmeme ve kaba davranış yer alıyor.

“200 TL’LİK YOLCULUĞA 400 TL İSTİYORLAR”

İBB'nin bir yıllık mücadelesi sonucunda kabul ettirdiği 2,500 yeni taksi de soruna çözüm getiremedi. Alternatif uygulamalar ise tüketicileri gayri resmi bir ücretlendirme sistemine itiyor. Örneğin, bir ABD merkezli taksi çağırma uygulaması, acil taksiye ulaşmak zorunda olan kullanıcıları açık artırma yöntemiyle 200 TL'lik bir yolculuk için 400 TL ödeme yapmaya zorluyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise her zaman olduğu gibi İstanbul'da taksi sorunu olmadığını iddia ediyor. Aksu, taksicilerin taksimetreyi açtığını ve yolculuk sonunda taksimetrede yazan ücreti aldığını belirtiyor. Ancak kullanıcılar ve turistler arasında farklı deneyimler yaşandığı görülüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum