Diyanet radyo ve televizyon yayınları inceleme komisyonu kurdu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapacağı yayınlar için bütçeden ödenek ayrılacak

Diyanet  radyo ve televizyon yayınları inceleme komisyonu kurdu
06 Ekim 2019 - 08:16 - Güncelleme: 06 Ekim 2019 - 08:42
Diyanet İşleri Başkanlığı, radyo ve televizyon yayın kurulu kurdu. Kurul, radyo ve televizyon yayınları inceleme komisyonundan gelen proje ve programların radyo ve televizyonda yayımlanıp yayımlanmayacağına karar verecek. 

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı yeni yayın yönetmeliği yayımladı. Yeni yönetmelikte “radyo ve televizyon yayınları inceleme komisyonu” kuruldu.  Kurul, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın başkanlığında genel müdür ve ilgili daire başkanı ile kariyer uzman ve üstü düzeyinde personelin yer aldığı 7 üyeden oluşacak.  Komisyon “Başkanlıkça (Diyanet) veya kamu kurum ve kuruluşları ile prodüksiyon firmalarınca hazırlanan/hazırlattırılan yayın, proje ve eserlerin incelemesini” de yapacak.

Diyanet, televizyonda, radyoda veya dijital ortamda yayımlanmak, ücretsiz dağıtmak veya piyasaya sunmak üzere her çeşit sesli, görüntülü yayın hazırlayabilecek veya hazırlatabilecek. Radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili olarak hazırlanacak bir protokol/sözleşme ile TRT ve diğer yayın kuruluşları ile işbirliği de yapabilecek. Yayınlar için bütçeden ödenek ayrılacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum