Dizi Sektöründe Flaş Gelişmeler

Yasak Elma, Yalı Çapkını, Barbaroslar... tv100 yazarı Birsen Altuntaş, yeni yayınladığı yazı ile dizi sektöründeki gelişmeleri aktardı.

Dizi Sektöründe Flaş Gelişmeler
17 Kasım 2021 - 21:37

tv100 yazarı Birsen Altuntaş dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Altuntaş'ın aktardıkları şu şekilde,

"Beşinci sezonu devam eden Yasak Elma dizisiyle ilgili şimdiden 6. sezon planları yapılıyor.

Geçen sezon sonunda bitmesi planlanan Yasak Elma dizisi yine yeniden küllerinden doğdu. Medyapım imzalı fenomen dizi bu sezon pazartesi akşamları seyirciyi ekran başına toplamaya devam ediyor. Geçen haftalarda dizinin Ender'i Şevval Sam "Beş yıldır dizi devam ediyor, Yasak Elma"da yaşlanmak istemiyorum, bu sezon da dizi devam eder ama sonrasını bilmiyorum" demişti. 

 

 

Ancak oyuncu kadrosuna Murat Aygen ve Biran Damla Yılmaz gibi ünlü isimlerin de dahil olduğu diziyle ilgili şimdiden 6. sezon planları yapılmaya başlandı. Dizinin senaryosuyla satır satır ilgilenen ve zaman zaman önemli  sahneleri kendisi çeken usta yapımcı Fatih Aksoy, beklenmedik bir gelişme olmadığı taktirde Yasak Elma'nın 6. sezonunu çekmeyi planlıyor. Üstelik Aksoy'un kendi bölüm rekorunu kırmak ve diziyi 200 bölüme tamamlama düşüncesinin olduğu da söylentiler arasında yer alıyor.

İşte Barbaroslar'ın yenilen kadrosu

ES Film'in TRT için çekilen dev prodüksiyonlu dizisi "Barbaros Akdenizin Kılıcı"nda hikâye değişikliğine gidilmiş ve aralarında Gülcan Arslan ve Melis Babadağ'ın da olduğu oyuncular ekipten ayrılmıştı.

Yeni bölümlerini Berat Özdoğan'ın yönettiği, Serdar Özönalan ve Hasan Erimez'in ise yazdığı dizinin kadrosuna Meryem rolüyle Cemre Gümeli katıldı. Dizinin diğer yeni karakterleri de merak konusu olmuştu.

"Barbaros Akdenizin Kılıcı"nda Aytek Şayan "Kılıçoğlu Şahbaz", Okan Şenozan "Karabay", Gonca Cilasun "Hüma", Özge Özkaplan "Şahsanem", Burcu Gül Kazbek "Firuze", Kaan Turgut "Gregor", Serkan Ergün "Burak Reis", Dilistan Balcı "Ayşe" rolleriyle seyirci karşısına çıkacak.

Çağatay Ulusoy'lu Yalı Çapkını'yla ilgili şok gelişme

"Kağıttan Hayatlar" filminin ardından yeni projesi merak konusu olan Çağatay Ulusoy'un OGM Pictures'ın tv8'de ekrana gelmesi planlanan "Yalı Çapkını" dizisiyle el sıkıştığı gündeme gelmişti. Senaryo çalışmaları devam eden dizi için Neslihan Atagül ve Özge Gürel gibi oyuncuların da adı geçtiği konuşuluyordu. Ancak son gelen haberlere göre Çağatay Ulusoy çıkan senaryoyu beğenmedi. Bunun üzerine senaryo yeniden yazdırılmaya başlandı.

Yakışıklı oyuncu yeni çıkan draftı da beğenmezse dizide oynamayacak. Öte yandan Neslihan Atagül'ün de eşi Kadir Doğulu'nun dijital projesinde oynamak istediği için diziyi kabul etmediği bilgisi kulislerde dolaşıyor.

Görkem Sevindik "Erkek Severse"de

Gold Film'in beIN CONNECT için çekeceği "Erkek Severse dizisinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Ömür Atay'ın yöneteceği 13 bölümlük diziyi başarılı senarist Aslı Zengin kaleme alıyor. Çekimlerinin önümüzdeki günlerde başlaması planlanan dizide Alperen Duymaz (Kenan) bir online alışveriş sitesinin sahibi, Büşra Develi (Zeynep) işsiz kalan, iki çocuk annesi, boşanmış bir kadına hayat verecek.

Zeynep'in yanında çalışmaya başlayacağı, aynı zamanda Kenan'ın da flört ettiği Yelda'yı Yasemin Allen'ın oynayacağı dizide Tolga Güleç ise Kenan'ın ablası Cansu'nun eski eşi Hakan'ı canlandıracak.

Dizinin kadrosuna son olarak Görkem Sevindik katıldı. Sevindik, Zeynep karakterinin eski eşi Oktay rolüyle seyirci karşısına çıkacak.

Oldukça sorumsuz bir baba olan Oktay, Zeynep'in hayatına yeni biri girince tekrar onunla ilgilenmeye başlayacak. Görkem Sevindik şu günlerde ayrıca Dijital Sanatlar'ın patronu Mustafa Uslu'nun çektiği "Bandırma Füze Kulübü" filminde rol alıyor.

Üç Kız Kardeş'e yeni isim

İclal Aydın'ın satış rekorları kıran kitabı Üç Kız Kardeş'in uzun zamandır planlanan dizi versiyonunun hazırlıkları devam ediyor. 2022 yılında Kanal D'de ekrana gelecek olan dizinin senaryo ve oyuncu seçimi için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Süreç Film'in yapımcılığını üstlendiği diziyi Eda Tokgöz yönetecek, Erkan Birgören ve Betül Yağsağan ise kaleme alacak.

Dizide yaşları küçültülen kızların annesini İclan Aydın, babasını ise Reha Özcan canlandıracak. Projenin ana aksını oluşturan Türkan, Derya ve Dönüş adlı kardeşleri canlandıracak oyuncular için titiz bir seçim yapılıyor. Son olarak dizi için Berker Güven'le prensipte anlaşıldı. 

Mahkum'da oyuncu değişikliği

MF Yapım bu sezon "Evlilik Hakkında Her Şey"in ardından FOX için "Mahkum" dizisini çekiyor. Innocent Defendant adlı diziden Uğraş Güneş'in uyarladığı dizinin ilk tanıtımı büyük beğeni topladı. Geçen sezon sonundan beri projeyi bekleyen Onur Tuna "Fırat Bulut" adlı idealist bir savcıya hayat veriyor. Fırat Bulut bir sabah uyanıyor ve kendisini cezaevinde buluyor. Kızını öldürmekle suçlanan savcı kendisine kurulan tuzağı açığa çıkarmak için büyük bir mücadeleye başlıyor.  

İsmail Hacıoğlu, Seray Kaya ve Melike İpek Yalova'nın başrol oyuncuları arasında yer aldığı dizide Hayal Köseoğlu, Hakan Karsak, Hakan Salınmış, Tugay Mercan, Bülent Seyran, Nihal Koldaş, Bülent Düzgünoğlu ve Muharrem Türksever de rol alıyor. Volkan Kocatürk'ün yönettiği dizinin kadrosunda yer alan Altan Gördüm, karakterin yaşı büyütülünce projeden ayrıldı. Gördüm'ün yerine ekibe usta oyuncu Mehmet Ulay dahil oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum