Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur?

Zengin bir ülke olan Dubai’de şirket kurmak isteyen kişi ve şirket sahipleri, Dubai’de şirket nasıl kurulur sorusunun cevabını merak ederler. Birleşik Arap Emirlikleri’nin sınırları içerisinde bulunan tüm emirliklerde ticari faaliyette bulunmak isteyen şirketlerden, faaliyet alanlarında herhangi bir gümrük vergisi ve kurumlar vergisi adı altında vergi uygulaması bulunmaz. Bunlara ilave olarak ekonomik faaliyette bulunan kişilerin gelirlerine, gelir vergisi adı altında herhangi bir vergi kesintisi de uygulanmamaktadır. Bu nedenle Dubai’de birçok kişi, şirketler aracılığıyla yatırım fırsatlarını değerlendirerek ekonomik faaliyetler bulurlar.

Dubai'de Şirket Nasıl Kurulur?
26 Mart 2021 - 21:17

Şirket kurabilmek için iki yetkili makam olan Mainland ve Freezone isimleri ile bilinen şirketler, ticari faaliyet alanına göre işletmelere farklı avantajlar sunarlar. Dubai ana kara şirketleri olarak bilinen Mainland ve serbest ticaret bölgesi 20'den fazla olan Freezone şirketlerinde iş kurmak istendiğinde, kurulacak şirketin Dubai Economic Development (DED) kurumuna tescil ettirilmesi zorunludur.
Dubai'de Şirket Kurmak İçin Yapılması Gereken Resmi Prosedürler
Ekonomik faaliyette bulunmak amacıyla kurulması planlanan şirketlerin, Dubai’de şirket kurmak sorusunun cevabını öğrenerek işlemleri yürütmeleri faydalı olacaktır. DED (Dubai Economic Development) kurumunda kurulması planlanan şirketin tescil ettirilmesi için aşağıda belirtilen işlemlerin takip edilmesi gerekir.
  • Kurulması planlanan şirketin, işletme aktivitesinin belirlenerek şirket yapısı ve lisans tipi belirlenmelidir. Belirlenen lisans tipleri; sanayi lisansı, ticaret lisansı ya da hizmet mesleki lisans olmak üzere üç sınıf lisans bulunur.
  • Şirketin hukuki yapısı belirlenirken işletme türü, işletme aktiviteleri, ortakların sayısı ve uyrukları dikkate alınmalıdır. Burada dikkat edilecek husus Limited şirketi kurulacaksa, Dubai’de en çok kullanılan şirket türü olan LLC şirketlerde, ortak sayısı en az 2, en fazla 50 olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Şirket kurabilmek için diğer önemli bir adım ise ticari unvan seçimidir. Ticari unvan, mutlaka lisans türü ile uyumlu olmalıdır.
  • Şirketin kurulmasında herhangi bir sakınca ve engel olmadığını gösterir DED tarafından evrak alınmalıdır.
  • Şirket ana sözleşmesi ile birlikte özel durumlara bağlı olarak yerel hizmet temsilcilik sözleşmesi imzalanmalıdır.
  • İşletmenin hizmet vereceği yer için kira kontratı imzalanıp, ejari kaydının yapılması gerekir.
  • İşletmenin faaliyet alanına ve türüne bağlı olarak DED ve diğer kurumlardan gerekli onaylar alınmalıdır.
  • Belirtilen işlem adımları tamamlanmasının ardından hazırlanan belgeler, DED’e teslim edildikten sonra lisans alınır.
Dubai'de Şahıs Şirketi Kurabilmek İçin Gerekli Belgeler
Zengin bir ülke olan Dubai’de şirket kurmayı planlayan şahıslar, Dubai'de şirket nasıl kurulur sorusunun cevabını öğrenerek hareket etmeleri, yapılacak işlemlerin hatasız ve kısa sürede gerçekleşmesine sağlayacaktır. Şahıs şirketi kurabilmek için noter onaylı olmak üzere şahıs imza beyannamesi, noter onaylı muhasebeci vekâleti, şirket kuruluş servis bedeli, vergi dairesi sözleşme damga vergileri, ikametgâh belgesi, 2 adet vesikalık resim, işyeri kira sözleşmesi olmak üzere tüm bu belgeler resmi prosedürlere uygun olarak hazırlanmalıdır.
Kaynak:https://globaltrust.com.tr/hizmet/dubaide-sirket-kurma/
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum