Dünya maaş dağıtıyor bizimkiler kolonya

Kapitalizm, çalışmadan para veren bir sistem değil. Çalıştığının karşılığını dahi vergi ve kesintilerle elinde alan, bir model.

Dünya maaş dağıtıyor bizimkiler kolonya
22 Mart 2020 - 09:41
Corona virisü ile içeri tıkılan dünya, evde oturan insanlar için, sistem dışına çıkarak para verme noktasına geldi. 

ABD, çocuklara 500 dolar, yetişkinlere bin dolar vermeyi karara bağladı. Tabi ki kriz süresince... 

Vatandaşa doğrudan para verme olayını, Vatandaşlık Maaşı olarak dünyaya ilk duyuranProf. Dr. Haydar Baş'tır. Baş Hoca bunu Milli Ekonomi Modeli ile projelendirmiş, noterden taahhüt etmiştir. 

Yani sonraları bunları gündeme getiren herkes, Sayın Baş'tan çalmışlardır. 

Milli Ekonomi Modeli, Almanya, Türkiye, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerde toplam 10 tane uluslararası kongre yapıldı. Bu kongrelere katılan dünyanın önde gelen bütün ülkeleri iktisatçılarını gönderdiler. Bu insanlar sunumlar yaptılar. Sunumlar, halen elimizde... 

Bu iktisatçılar ülkelerine döndüler, hükümetlerine tavsiyelerde bulundular. Şimdi her ülkede Haydar Baş'çı iktisatçılar var. ABD' nin yaptığı açıklama akıllara bir anda Haydar Baş'ı niye getiriyor sanıyoruz. 

Arslan Bulut bey gibi namuslu kalemlerin sayısı artmalı. 

"Bu tezler, Haydar Baş'a ait" demek bir namus borcudur. Ülkenin bu krizlerden çıkışı ve kurtuluşu, Haydar Baş'ı görmezden gelerek olmaz. Bu görüşleri filan da gündeme getirdi demek, ayrıca bir hak gaspıdır. Bu da böyle biline... 

Sayın Meral hanım, Deniz Baykal gibi siyasiler çalarak konuşan insanlar, kimse kusara bakmasın. 

Bush dahi morgic krizinde Haydar Baş' tan çalan Obama' ya "herkese harcamak şartıyla para dağıtmak, senin fikrin değil, o tez Milli Ekonomi Model'ine aittir" dedi. 

Prof. Dr. Haydar Baş'ın tezinin her satırı kendi adına tescillidir. Çalıp söylemek, kendilerini küçültür. İktidarın Yiğit'leri "Milli Ekonomi Modeli"ne uzandılar, tescilli olduğunu görüp, geri durdular. 

Uygulansa can kurban, herkese feda olsun ama yok kardeşim bunu bilmezler. Bu bir tezdir ve kuralları var. 

İki ay ödedin sonra ne olacak! 

Batı, bunu tartıştı:

"Robotların işçilerşn yerini alması durumunda, insanlara asgari geçşmkeri için ceplerine para koymak gerekir. Fakat böyle bir  şeyin liberal kapitalist sistemde yeri yoktur. Bu kapitalizmin sonu demektir. Kapitalizmin sonu, Keynes'i ve Malthus'u inkar demektir... "

Kısacası batılı ekonomi çevreleri, kendi aralarında dünyanın bugün yarısının kullandığı, kalan yarısının da krizlerde kullanmak üzere baş vurduğu Haydar Baş sistemi, artık dünyada iktidar. 

Bütün dünya Haydar  Başçı oldu. ABD'nin aldığı kararlar herkese Baş Hoca'yı hatırlatıyor. Sanki ABD'nin başında Trump değil de, Sayın Baş var. Sanki Fransa'nın başında Macron yokta, BTP İstanbul adayı Selim Kotil var. 

Krizde kimse fatura ödemeyecek, "elektrik devletten" diyor. Almanya kriz boyunca herkesin hesabına para atıyor, kira ve fatura ödüyor. 

Ülkeler para dağıtıyor bizimkiler kolonya! 

Gaziantep'e hastane personeli maske ve koruyucu elbise olmadan korono şüpheli hastalara yönlendiriliyor. 

Türkiye bu krizi aşamaz. Aşar ama dünya gibi Haydar Baş'ın tezlerine sarılırsa. Duma' da dünyaya çağın ekonomi tezi diye, deklare edilen, Haydar Baş sistemi, artık sadece Rusya ve Çin'in ya da BRICS'in değil bu gezegenin modeli oldu. 

Türkiye aç iken, Afrika'ya 4 milyar dolar göndermek, hangi aklın eseri. Suriyeli yedi az geldi, şimdi Afrikalılar yiyecek!

Bu arada, Prof. Dr. Haydar Baş'a kurulan son kumpasta çöktü. Dünyaya iş ve aş yolu sunan bu insana, hukuk kılıfı geçirilmiş bir tezgah düzenlendi. 

Geçte olsa, adalet tecelli etti. Bir mahkemede karşı tarafın iftiralarını yayayınlayan medya, mahkum kararını anlık verenler, üst mahkemenin kumpası bozmasını, tezgahı dağıtmasını veremiyorlar.

Neden acaba? 

Böyle bir insana kurulan kumpas, tam da zamanında çökmüştür. Dünyanın Haydar Baş'a ihtiyaç duyduğu, ülkemizin ilaç gibi  ihtiyaç duyduğu bir zamanda çökmesi, son derece stratejiktir 

"Ben, 24 saatte bu işi yoluna koyarım, 6 ayda her şeyi düzeltirim" diyen insana ihtiyaç, artık ülkenin beka meselesi olmuştu. 

Sıra ülkemizin beka meselelerini çözmeye geldi. "Korkmayın sizin Haydar Hoca'nız var" diyen, Ali sesine kulak verelim. Hacıbektaş gönüllü, Atatürk duruşlu üstadımızı bu hukuk zaferinden dolayı kutluyoruz. 

"Dünya batsın, biz dünyayı dahi kurtarırız" sözü, Baş Hoca'ya ait. Şimdi dünyada tam da bu gerçekleşiyor. Batmış dünya ekonomileri, "Haydarizmi" kurtuluş yolu olarak seçiyor, Türkiye ise 60 yaş üstüne kolonya dağıtmayı konuşuyor. 

Kolonya bile çok bu halka ama neyse!.. 

 "Çocuk Maaşı, Vatandaşlık Maaşı" gibi kavramlar, dünya literatürüne 2006'da, Sayın Haydar Baş'ın kitabıyla girdi. Artık bunu inkar edenler sadece kendilerini küçültürler. 

Evde otur demek çözüm değil. Oturduk ne yiyip ne içeçedeğiz. İşsizler ne yapacaklar peki? 

Emekliye, işçiye, memura, otursa da para verdin diyelim. Ya işi olmayanlar ölecekler mi! 

Vatandaşlık Maaşı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşı olan herkese ödenir. Üstelik iki ay değil, on iki ay... 

Haydar Hoca dışında, bunu yapacak varsa çıksın konuşsunlar, dinlemeye hazırız. Türkiye emekliye maaş ödeyecek durumda değil. 

Kapitalizmde kalarak bu mümkün değil. Kimse kendini de ülkeyi de kandırmasın. Haydar Baş'tan çalarak olmaz. Hiç olmazsa onun kitabını okuyupta konuşsunlar. Ekonomi hakkında bir makaleleri dahi yok bunu biliyoruz da, bari bir makale okusunlar.  

Yusuf Karaca

yusufkaraca @ yenimesaj.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum