Dünya'nın ikizi ortaya çıktı

NASA, sosyal medyada tartışma yaratan bir fotoğrafla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, fotoğrafı çekilen gök cisminin Dünya ile bazı ortak özellikleri olduğu belirtildi.

Dünya'nın ikizi ortaya çıktı
02 Mayıs 2024 - 10:33

National Aeronautics and Space Administration'a (NASA) ait James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen bu fotoğraf, sosyal medyada tartışma başlattı.

Dünya'nın ikizi ortaya çıktı - Resim: 2

Birçok kullanıcı, oldukça bulanık olan görüntüdeki gezegenin, aslında söylendiği gibi bir uydu gezegen değil, bizzat Dünya'nın kendisi olduğunu düşündü.

Dünya'nın ikizi ortaya çıktı - Resim: 3

Bazı kullanıcılar ise uzayda bambaşka bir Dünya olabileceğine ilişkin öngörülerini paylaştı. 

Dünya'nın ikizi ortaya çıktı - Resim: 4

Sputnik'te yer alan habere göre, daha sonra NASA'dan yapılan açıklamada, görüntülerdeki gök cisminin Satürn'ün en büyük ayı olan Titan olduğu açıklandı.

Dünya'nın ikizi ortaya çıktı - Resim: 5

Açıklamada, Güneş Sistemi'nde yalnızca Titan ve Dünya'nın paylaştığı bazı ortak özellikler olduğu belirtildi. 

Dünya'nın ikizi ortaya çıktı - Resim: 6

'DÜNYA DIŞINDA NEHİRLERİ, GÖLLERİ VE DENİZLERİ OLAN TEK GEZEGEN'

NASA'dan yapılan açıklama, şu ifadelerle devam etti:

"Titan, Güneş Sistemi'nde benzersizdir. Dünya dışında nehirleri, gölleri ve denizleri olan tek gezegendir ama bu göller sudan ziyade hidrokarbon, etan ve metan gibi moleküllerden oluşuyor."Dünya'nın ikizi ortaya çıktı - Resim: 7

'UZUN SÜREDİR SAVUNULAN TAHMİNLER DOĞRULANDI'

Teleskobun aldığı görüntünün uzun süredir savunulan tahminleri doğruladığı bildirilen açıklama, şu ifadelerle noktalandı:

"Webb tarafından görülen iki bulut, Titan'ın yaz sonlarında, Güneş'in yüzeyini ısıttığı dönemde kuzey yarımkürede bulutların oluştuğuna dair uzun süredir savunulan tahminleri doğruluyor. Keck Gözlemevi tarafından yapılan takip gözlemleri de bulutları ortaya çıkardı ve mevsimsel hava durumunu doğruladı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum