Emekli Orgeneral Özgen: ''Hatay gider !'

Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren emekli Orgeneral Necati Özgen, "İleride ABD-YPG tekrar o Kürt koridorunu açarsa Hatay gider" dedi.

Emekli Orgeneral Özgen: ''Hatay gider !'
09 Eylül 2018 - 09:31 - Güncelleme: 09 Eylül 2018 - 20:21
Emekli Orgeneral Necati Özgen, Suriye'deki gelişmeler ve sınırda yaşananlarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. “Unutulan bir Hatay var! Cerablus'tan da Münbiç'ten de bakarsa karşında Hatay'ı bulursun. Hükümetin buraya dikkat etmesi gerekiyor." diyen Özgen, açık açık uyardı: İleride ABD-YPG tekrar o Kürt koridorunu açarsa Hatay gider.

Emekli Orgeneral Necati Özgen, “Unutulan bir Hatay var! Cerablus'tan da Münbiç'ten de bakarsa karşında Hatay'ı bulursun. Hükümetin buraya dikkat etmesi gerekiyor. İleride ABD-YPG tekrar o Kürt koridorunu açarsa Hatay gider. Hatay'dan haber alıyorum. Sosyal bünyesi değişiyor oranın. Arazi alımı, intikaller, ev alımları” dedi.

Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Özgen, İdlib'de olası bir harekâta ilişkin olarak "Birinci ve bence uygulanması gereken şu: Teröristlere silah bıraktırılacak ve İdlib'den Suriye'nin başka bölgelerine dağıtılacak. Bu olmuyorsa İdlib'deki halkı oradan boşaltmak gerekiyor. Fırat Kalkanı bölgesine konuşlandırılabilirler. Bakın burada Ataürk'ün şu sözünü hatırlatmak istiyorum: ‘Barış dış politikanın en önemli güvencesidir. Harpsiz anlaşma daima tercih edilmelidir… Harp yapmadan İdlib'i kazanmak" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum