Erdoğan 16 yıldır iktidar değilmiş gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Olağan 6. İl Kongresi'nde partisinin 24 Haziran seçimleri için vaatlerini açıkladı. 16 yıldır iktidarda olan AK Parti değilmiş gibi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Faizler, enflasyon ve cari açık düşecek' ifadelerini kullandı

Erdoğan 16 yıldır iktidar değilmiş gibi
07 Mayıs 2018 - 09:12
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçim manifestosunu İstanbul'da açıkladı.

Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 6. Olağan İl Kongresine katıldı. Kongrede, salona giriş çıkışlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kongre alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Erdoğan konuşmasında, “Ahdim olsun ki, yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. İhracattaki yükselişimiz hızlanarak devam edecek. Enerjide dışa bağımlılığımız azalacak. Yüksek teknolojili ürünlerde yerlilik oranı artacak. Yerli otomobil ve savunma sanayi alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek. Şehirlerimiz, kültür sanat üreten kimlikli şehirler haline gelecek. Bölge ve sektör bazlı teşviklerle istihdam artışı sağlanacak yeni fabrikaların önü açılacak” dedi.



Yeni dönemde Türkiye küresel bir güç olacak" diye konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Önümüzdeki dönem, erdem irade ve cesaretle Türkiye şahlanacak. AK Parti’nin bugüne kadar kazandığı 12 seçimin her biri hayati derecede önemliydi. Ama 24 Haziran seçimleri bir milat olacak. Seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle şahlanış ve yeniden yükseliş idealimiz hayata geçecek. Tam kuvvetler ayrılığı ile meclis hükümeti denetlemeye, yargı da bağımsız ve tarafsız şekilde adaletin tecellisine odaklanacak. Milli irade siyasetin merkezine yerleşeceği için demokrasi tüm kurallarıyla eksiksiz işleyecek. Yeni sistemde yönetimde söz sahibi olmanın yegane yolu milletin iradesinden geçecek. Bu yeni sistemde istikrar kalıcı hale gelecek. Hızlı karar, gecikmeyen icraat ve etkili yönetimle ekonomik büyüme ivme kazanacak. Refah ve kalkınma hız kazanacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milli gelir artacağı ve tabana daha fazla yayılacağı için gelir grupları arasındaki makas hızla kapanacak. Faizler, enflasyon ve cari açık düşecek. Dış politikamızın temel ilkeleri 'bağımsızlık', 'milli çıkar', 'milli güvenlik' ve 'vicdani duruş' olmaya devam edecek. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum