Erdoğan "bize doğru geliyorlar" dedi... Sınırda "Hain Türkiye" sloganları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de 60 bin civarında insan öldürüldü. Bunun dışında iki katı göç var. Bunlar tabii kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Bu konuda bizim müteyakkız, tedbirli olmamız lazım. Biz de bütün tedbirlerimizi şu anda almış durumdayız" dedi. Öte yandan, Suriyelilerin, Erdoğan'ı hedef aldığı görüldü

Erdoğan "bize doğru geliyorlar" dedi... Sınırda "Hain Türkiye" sloganları
30 Ağustos 2019 - 22:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Ulus'taki Melike Hatun Camii'nde kıldı. Namazın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İdlib'deki son durumu değerlendirdi.

Erdoğan, özellikle İdlib ile ilgili gelişmelerde istedikleri noktada olmadıklarını ifade ederek, "600 bin civarında insan öldürüldü. Bunun dışında iki katı göç var. Bunlar tabii kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Bu konuda bizim müteyakkız, tedbirli olmamız lazım. Biz de bütün tedbirlerimizi şu anda almış durumdayız. Zaten televizyonlarda izlediğiniz gibi bütün personel, zırhlı taşıyıcılarımızdan, tanklarımıza varıncaya kadar hepsi orada. 12 gözlem kulemiz her an şu anda teyakkuz halinde" dedi.

SINIRA YÜRÜDÜLER

Öte yandan, Erdoğan "tedbirlerimizi almış durumdayız" derken, İdlib'de toplanan ve ağırlığını cihatçıların oluşturduğu binlerce kişi, "Hain Türkiye" sloganlarıyla sınıra yürüdü.



Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısındaki Bab’ül Hava Sınır Kapısı önünde toplanan Suriyelilerin, sınır kapısını tekmelediği ve kapıyı yıktığı ifade edildi. Suriyelilere, TOMA ile müdahalede bulunulurken, Türk güvenlik güçleri havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

 

Ağırlığını cihatçıların oluşturduğu Suriyeliler, sınırın açılmasını ya da Rusya'nın saldırılarını durdurmasını talep ediyor.

Öte yandan, cihatçıların, tekbirler getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldıkları görüldü. Cihatçıların, Erdoğan'ın posterini yakması tepki çekti.

İşte o görüntü:



İşte sınırda yaşanan o anlar:







Odatv.com

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum