Erdoğan: Her taraf beton yığınlarıyla dolu, bunlardan kurtulmamız lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı.

Erdoğan: Her taraf beton yığınlarıyla dolu, bunlardan kurtulmamız lazım
04 Ağustos 2018 - 08:40
100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer aldı.

Erdoğan, "Seçim vaadimiz olan millet bahçelerine geliyorum. 5'ini tamamlıyoruz, 6'sının inşasına da başlıyoruz. Atatürk Havalimanı'nı 29 Ekim'de İstanbul 3. Havalimanı bittikten sonra süratle yavaş yavaş taşıyoruz. Türkiye'nin en büyük millet bahçesi Atatürk Havalimanı olacak. Çünkü her taraf beton yığınlarıyla dolu. Artık bunlardan bir geri dönüşle kurtulmamız lazım. Nerede malum eski statlar varsa, bunları millet bahçesine çevirmek suretiyle yeşil alanlarımızı çoğaltalım" dedi.

Kentsel dönüşüme hız verildiğini belirten Erdoğan, "Biz söz verdik mi yaparız; iki kere iki dört. Bakanımız, şu anda nerede bu tür yerler varsa hemen, süratle millet bahçesine çevireceğiz. 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim ediyor, 16 binin temelini atıyoruz. 15 bin 553 konutu satışa çıkarıyor, bir o kadarının da ihalesini tamamlıyoruz." dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum