Erdoğan'ın masasındaki iki anket ortaya çıktı!

‘Sarayda adeta matem havası var…’ Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına gelen iki ayrı anketin sonuçlarının Cumhur İttifakı için iç açıcı sonuçlar içermediğini yazdı.

Erdoğan'ın masasındaki iki anket ortaya çıktı!
06 Ocak 2022 - 09:50

Ahmet Takan, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Utanmadan sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün 15 Temmuz’da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katar, gideceğiniz yere kadar kovalarız” sözlerini değerlendirdiği yazısında, "Tayyip Erdoğan’ın bu tehdit dili aynı zamanda iktidarı demokratik yollarla bırakmak niyetinde olmadığının da açık bir göstergesi!.." diyerek şunları aktardı:

“Dilimizin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışayım: Sarayda adeta matem havası var… En yeni ekonomi paketi ile Tayyip Erdoğan bir kumar oynadı ama görünen o ki, tutmadı. Üstelik, ‘Doları bir gecede yere seren milli kahraman Tayyip Erdoğan’ masalı da halkta karşılık bulmadı. Nereden mi biliyorum?.. Sarayın son yaptırdığı çok özel ve çok gizli anketlerden… Geçtiğimiz Pazartesi günü, Tayyip Erdoğan’ın masasına son yapılan iki ayrı anketin sonuçları gelir… Birinde AKP+MHP ittifakının oy oranı yüze 36, diğerinde ise yüzde 38’dir. AKP’nin kendi oyları yüzde 30-32 civarında, MHP’nin oyları ise yüzde 6 civarındadır. Tayyip Erdoğan’ın kendi kişisel destek oranı ise yüzde 40’lar da seyrediyormuş… Açıkladığı en yeni ekonomi programının halkta büyük destek bulacağına inanan Erdoğan, anket sonuçlarına epey hiddetlenir, etrafındakileri de bir güzel fırçalar…”

Erdoğan'ın salı günü yaptığı konuşmasının perde arkasında bu anketlerin olduğunu söyleyen Takan, ‘’ başlıklı yazısını şöyle sürdürdü:

“Saray kaynaklarımın anlattıklarına göre, Erdoğan’a gelip de son ekonomik programın riskli olduğunu anlatmaya çalışanlar da huzurdan kovuluyormuş!.. Sandıkta artık kazanamayacağını net olarak gören Tayyip Erdoğan, ‘Ya herro ya merro’ mu dedi?.. İşin o kısmını siyaset uzmanlarına bırakıyorum… Ankara kulislerindeki hava o ki; Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli daha da sertleşecek… Sadece en demokratik ve anayasal hakkını kullanarak fikirlerini ifade etmesi yüzünden evinin önünde sokak zibidilerinin saldırdığı bir gazeteci olarak çok net soracağım; demokratik yoldan iktidar değişimi nasıl olacak Eğer devlet gücünü elinden tutanlar, açıktan millet üzerine sopa sallamaya başladılarsa ülke acıklının da ötesinde bir hal aldı demektir. Sözün bittiği yerdeyiz.”

Yazının tamamı için tıklayın!

YORUMLAR

  • 0 Yorum